17 februarie 2015, 14:31 Sănătate views 12355
Alternative sănătoase la cafea. Cu ce să-ți începi diminețile pentru energie maximă
Foto: portalroman.com
17 februarie 2015, 14:31 Sănătate views 12355

Alternative sănătoase la cafea. Cu ce să-ți începi diminețile pentru energie maximă

Daca ti-ai propus sa-ti limitezi consumul de cafea fara sa te simti lipsit de energie, iata cateva bauturi la fel de sanatoase si de revigorante.

1. Ceaiul Maté

Cu o doza suficienta de cofeina si mai multi antioxidanti decat ceaiul verde, ceaiul Mate este un inlocuitor perfect pentru cafea. Amesteca-l cu miere si lamaie, adauga-i si lapte daca vrei si savureaza-l dis de dimineata.

Ceaiul Maté

2. Apa de cocos cu seminte de chia

Semintele de chia sunt pline de fibre si Omega 3, ceea ce inseamna energie de durata. Poti sa-ti faci o bautura foarte sanatoasa daca le amesteci cu apa de cocos.

Apa de cocos cu seminte de chia

3. Apa calduta cu lamaie

Despre beneficiile acestei combinatii s-au scris multe randuri. Pe scurt, apa calda cu lamaie iti alcanizeaza corpul, iti pune metabolismul la treaba si te ajuta sa ai mai multa energie.

Apa calduta cu lamaie

4. Ceaiul Matcha

"Noul ceai verde" cum i se mai spune, ceaiul japonez este unul din marile trenduri ale anului 2015. Ce e atat de special la el? Facut dintr-o pudra verde obtinuta prin macinarea frunzelor de ceai, Matcha are un efect puternic antioxidant si energizant.

Ceaiul Matcha

5. Latte din cacao

Daca vrei sa te bucuri de gustul ciocolatei fara sa ai remuscari, incearca un "latte" din cacao pura. Este, practic, cacao cu lapte, dar pentru un gust mai deosebit, foloseste lapte de migdale.

Latte din cacao

6. Ceaiul de papadie

Probabil cel mai asemanatos ca gust cu cafeaua, ceaiul de papadie face minuni pentru organism. Este excelent pentru piele si par.

Ceaiul de papadie

7. Latte din maca

Pudra din maca reduce stresul si te umple de energie. Sportivii o folosesc ca supliment natural pentru a-si mari rezistenta.

8. Ceai negru

Extrem de energizant, ceaiul negru face minuni chiar si in cele mai grele dimineti. Savureaza-l cu putin lapte.

Ceai negru

Sursa: www.foodstory.ro

Cuvinte cheie:

cafea , sanatate , energie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
1378 locuitori

Jora de Mijloc este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1378 de oameni. Satul Jora de Mijloc a fost întemeiat în anul 1798.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.