04 februarie 2021, 12:00 Sănătate views 15205
Ai gastrită sau ulcer? O legumă care se găseşte la orice colţ de stradă face minuni!
Foto: garbo.ro
04 februarie 2021, 12:00 Sănătate views 15205

Ai gastrită sau ulcer? O legumă care se găseşte la orice colţ de stradă face minuni!

Cartoful face adevărate minuni în bolile gastrice, în special gastrită şi ulcer. Sucul acestor tuberculi este extrem de benefic în astfel de afecţiuni, calmând şi cicatrizând mucoasele digestive. De asemenea, cartoful este un bun antispastic, diuretic, emolient.

Natura este cel mai bun doctor, iar "fructele" pe care aceasta ni le dă, adevărate panacee. Cartoful, spre exemplu, are proprietăţi terapeutice în tratarea bolilor gastrice. Astfel, sucul de cartof, consumat pe stomacul gol, face minuni. Are acţiune favorabilă în afecţiuni ale aparatului digestiv, respectiv în tratarea ulcerului gastric şi duodenal, ca şi în gastritele acide, cronice sau acute, de origine nervoasă (boli cunoscute ca „nervi la stomac"). Se beau câte 75-100 ml de suc înainte de mesele de dimineaţă şi de prânz, în cure de 2-3 săptămâni. Se poate folosi atât sucul simplu, cât şi în amestec cu suc de morcov şi de ţelină.

Cum prepari SUCUL?

Într-un pahar se pun două degete de suc şi restul apă caldă, iar amestecul se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Se poate combina şi cu supă. Ca toate sucurile, şi cel de cartofi se alterează repede, de aceea, trebuie extras şi consumat imediat.

Tot în cazul afecţiunilor ulceroase, dacă mâncaţi zilnic două-trei felii de cartofi cruzi cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă, rănile făcute pe stomac se vor cicatriza în câteva săptămâni.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , cartof

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2020 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Palanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Stefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Palanca a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.