Arată noutățile începînd cu...

eye 10589 Vizualizări

Un pahar de vin e la fel de nociv ca 3 shoturi cu vodcă


Foto: sanatate.bzi.ro

Încă un mit spulberat! Dacă pînă acum se spunea că un pahar de vin nu face rău nimănui, preşedintele serviciului de sănătate din Marea Britanie contrazice afirmaţia şi atrage atenţia asupra pericolelor pe care le prezintă licoarea lui Bachus.

Alcoolul devine un "ucigaş tăcut", susţine Duncan Selbie, preşedintele National Health Security, avertizând că un pahar de vin are acelaşi efect ca trei shoturi de vodcă, fiind la fel de nociv pentru ficat. Duncan precizează că numărul deceselor din pricina bolilor cauzate de consumul de alcool a crescut cu 500%, din anii 1970 şi până acum. În mod deosebit, el atrage atenţia asupra bolilor de ficat, numindu-le "ucigaşi tăcuţi" şi adăugând că 75% din cazurile de ciroză sunt diagnosticate după ce suferindul este spitalizat şi nu se mai poate face nimic pentru a fi salvat.

Cuvinte cheie:

vin , sanatate , bauturi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciubara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Citeşte mai departe