Arată noutățile începînd cu...

eye 11044 Vizualizări

Un pahar de vin e la fel de nociv ca 3 shoturi cu vodcă


Foto: sanatate.bzi.ro

Încă un mit spulberat! Dacă pînă acum se spunea că un pahar de vin nu face rău nimănui, preşedintele serviciului de sănătate din Marea Britanie contrazice afirmaţia şi atrage atenţia asupra pericolelor pe care le prezintă licoarea lui Bachus.

Alcoolul devine un "ucigaş tăcut", susţine Duncan Selbie, preşedintele National Health Security, avertizând că un pahar de vin are acelaşi efect ca trei shoturi de vodcă, fiind la fel de nociv pentru ficat. Duncan precizează că numărul deceselor din pricina bolilor cauzate de consumul de alcool a crescut cu 500%, din anii 1970 şi până acum. În mod deosebit, el atrage atenţia asupra bolilor de ficat, numindu-le "ucigaşi tăcuţi" şi adăugând că 75% din cazurile de ciroză sunt diagnosticate după ce suferindul este spitalizat şi nu se mai poate face nimic pentru a fi salvat.

Cuvinte cheie:

vin , sanatate , bauturi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Petruşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Citeşte mai departe