Arată noutățile începînd cu...

eye 12107 Vizualizări

Tratamentul cu pîine

După cum ştim, pîinea - este un aliment hrănitor şi sănătos. Dar mulţi oare ştiu că din vechime cu ajutorul pîinii erau tratate diferite boli?

Tratăm stomac!
Pentru a scăpa de senzaţii neplăcute, prăjiți o bucată de pîine albă cu o linguriță de unt topit. Atunci cînd pîinea s-a răcit, se pune timp de 30 minute într-un pahar de apă potabilă. Tinctura obținută se ia de 3-4 ori pe zi.

Vă doare gîtul?
Puneți miezul pîinii în laptele care fierbe. Cînd miezul se va înmuia şi se va răci pițin, mîncați-l imediat. Repetați această procedură de 3 ori pe zi și simptomele bolii vor trece.

Alungă insomnia!
Pîinea de grîu cu adaos de pîine de secară ajută în caz de insomnie. Două tipuri de pîine trebuie tăiate mărunt şi amestecate în proporţii egale. Apoi adăugaţi cîteva lingurițe de saramură de castraveți murați, o jumătate de castravete murat și o linguriţă de lapte acru. Amestecul rezultat este plasat pe frunte de două ori pe zi - dimineaţa şi seara, şi după 10-15 minute se spală cu apă. Vă sfătuim să încercaţi!

Cuvinte cheie:

pîine , sfat , tratament

Localităţile Moldovei şi diasporei

Decebal

Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
136 locuitori

Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.

Citeşte mai departe