24 octombrie 2020, 17:30 Sănătate views 12936
Cît de periculoasă este apa de la robinet
Foto: gandul.info
24 octombrie 2020, 17:30 Sănătate views 12936

Cît de periculoasă este apa de la robinet

De obicei, apa conţine cinci tipuri de organisme: protozoare, bacterii, viermi, virusuri şi ciuperci. Acestea pot cauza boli gastrointestinale, infertilitate sau dezechilibre neurologice. Chiar dacă autorităţile curăţă apa potabilă, consumatorii nu sunt feriţi de riscuri.

Sistemul de distribuire a apei este curăţat cu ajutorul clorului, dar substanţa nu contribuie doar la uciderea bacteriilor, ci afectează organismul uman. Clorul creşte riscul apariţiei cancerului la vezică, sîni, al astmului şi îmbătrîneşte prematur epiderma. Apa de la robinet conţine cantităţi însemnate de crom hexavalent, o substanţă periculoasă, care poate duce la apariţia cancerului pulmonar.

De asemenea, metalele grele ajung în apa de la robinet, ca urmare a ruginirii conductelor din sistemele de canalizare. Aluminiul şi plumbul afectează nervii, creierul şi rinichii. Cea mai bună modalitate prin care consumatorii se pot proteja de boli este fierberea apei înainte de consum sau montarea unui aparat de filtrare a apei la robinet.

Toxicitatea fluorului din apă

Fluorizarea apei potabile a început în anii patruzeci în SUA şi Canada. Măsura a fost implementată în urma unei campanii agresive care urmărea să convingă populaţia de beneficiile adăugării substanţei în apă. Fluorul a devenit deodată elementul-minune care ne putea scăpa de carii. Din nefericire, despre efectele nocive ale „elementului F" asupra sănătăţii, despre sursele din care provine fluorul de sodiu şi despre necesităţile stringente care au stat la baza deciziei nu s-a spus nimic. Fluorizarea apei nu numai că nu ar îmbunătăţi în vreun fel sănătatea cuiva, dar contribuie la creşterea riscului unor afecţiuni grave. Experţii citaţi de collective-evolution.com precizează că fluorul are efecte nocive asupra sistemului osos.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

pericol , sanatate , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.