25 octombrie 2023, 12:30 Sănătate views 13935
Șapte alimente minune care te ajută să scapi de răceală
Foto: agerpres.ro
25 octombrie 2023, 12:30 Sănătate views 13935

Șapte alimente minune care te ajută să scapi de răceală

Toamna este anotimpul răcelilor: stresul de la serviciu și schimbările de temperatură înlesnesc atacul virușilor gripei. Dacă nu se complică cu alte afecțiuni sau infecții respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, însă de multe ori ne fac viața imposibilă.

Dureri musculare și de cap, strănuturi și congestii nazale sunt simptomele obișnuite cu care suntem obligați să conviețuim cel puțin șapte zile. Tratamentul obișnuit constă în analgezice, antiinflamatorii și un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar.

Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale ''detox''.

Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.

Nucile de Brazilia: Sunt bogate în vitaminele B, D și seleniu.

Grapefruitul: ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice. Poate fi folosit și în dietele de slăbire.

Usturoiul: este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte este bun pentru inimă.

Afinele: ajută la combaterea cistitei, a virușilor și altor infecții.

Ghimbirul: stimulează sistemele imunitar și circulator.

Alte remedii împotriva răcelii recomandate sunt o bună îngrijire a corpului, hidratarea organismului și folosirea în timpul somnului a unui umidificator.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

om , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.