30 octombrie 2020, 14:30 Sănătate views 13184
Ceaiul negru şi sucul de portocale scad riscul de cancer ovarian
Foto: antena3.ro
30 octombrie 2020, 14:30 Sănătate views 13184

Ceaiul negru şi sucul de portocale scad riscul de cancer ovarian

Consumul regulat de ceai negru şi suc de portocale poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian cu până la 31%, datorită conţinutului de flavonoide, compuşi chimici antioxidanţi, potrivit unui studiu desfăşurat pe durata a peste 30 de ani, informează dailymail.co.uk, conform Mediafax.

Cercetătorii de la University of East Anglia din Marea Britanie au studiat dietele a 171.940 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani şi au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Pentru femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%, potrivit datelor studiului publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

"Principalele surse de flavonoide includ ceaiul negru şi citricele, care pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care ne sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian", a declarat cercetătorul-şef Aedin Cassidy, profesor la Norwich Medical School.

Experţii cred că flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile. Totuşi, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

bauturi , sanatate , cancer , suc , ceai

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.