Arată noutățile începînd cu...

eye 13096 Vizualizări

5 obiceiuri care ţin bolile departe de tine


Foto: sfatulparintilor.ro

Cu siguranta ati intalnit oameni care, pur si simplu, nu sunt niciodata bolnavi. N-au racit, iar daca racesc au forme usoare, nu s-au confruntat niciodata cu enterocolite sau alte tulburari stomacale. Parca ar avea o imunitate de otel. Si va intrebati care o fi secretul lor. Iata secretul lor:

1. Se odihnesc

Un somn bun in fiecare noapte pune bazele unui sistem imunitar puternic. Mergi la culcare in fiecare zi inainte de ora 22:00. “Uita” de ecrane (in special cel de la computer) in orele tarzii, elimina zgomotele si pregateste-te pentru un somn odihnitor.

2. Mănîncă sănătos

Oamenii care nu se imbolnavesc au o dieta bogata in vitamina C si zinc. In acelasi timp, evita consumul de zahar rafinat, care suprima sistemul imunitar.

3. Masaj, yoga, presopunctura

Stresul este un element cheie cand vine vorba despre boala. Zeci de studii releva faptul ca stresul distruge sistemul imunitar si lasa oamenii vulnerabili in fata bolilor. Asa ca cea mai buna modalitate de a imbunatati sistemul imunitar este sa reduci stresul. Poti face asta prin masaj, yoga si presopunctura.

4. Băi reci

Pare nebunie curata sa te cufunzi in cada cu apa rece, mai ales daca e iarna. Cu toate acestea, cercetatorii spun ca apa rece stimuleaza activitatea globulelor albe care au menirea de a distruge orice bacteria, virus sau agent patogen care ameninta organismul. Dusurile reci sunt la fel de eficiente.

 5. Atitudine pozitivă

Nu subestima niciodata puterea gandirii pozitive. Un studiu realizat la Universitatea din Kentucky a descoperit ca atitudinea optimista sporea sistemul imunitar. Imediat ce starea de spirit se schimba, sistemul imunitar scadea. Cei mai sanatosi oameni sunt cei care privesc tot timpul partea plina a paharului.

Cuvinte cheie:

sanatate , om , Obicei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iepureni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe