26 septembrie 2016, 15:15 Sănătate views 15988
Un nou trend. De ce îşi pun oamenii unt în cafea
Foto: Publimedia // Shutterstock
26 septembrie 2016, 15:15 Sănătate views 15988

Un nou trend. De ce îşi pun oamenii unt în cafea

Ca să schimbi gustul specific al cafelei pui zahăr, lapte sau frişcă. Asta dacă eşti în anul 2013, scrie Huffigton Post, care publică un articol despre o nouă tendinţă în ceea ce priveşte servirea unei ceşti de cafea.

O combinaţie care s-a bucurat de mare succes în SUA este cafeaua cu unt şi ulei de palmier sau de cocos.

Dave Asprey, inventatorul acestei reţete a numit-o „bulletproof coffee" ( nr. cafeaua antiglont). Cafeaua combinată cu unt şi cu ulei de palmier sau de cocos promite să îţi asigure energia de care ai nevoie pentru a face faţă unei zile încărcate. În plus, aceasta pare să fie un aliat de nădejde în curele de slăbit, deoarece ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Untul, ulei de cocos şi de palmier sunt uşor absorbite de organism. Untul neutralizează pofta de mîncare şi îi furnizează creierului nutrimentele necesare pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Dave Asprey spune că ideal este să folosesti cafea bio, proaspăt macinată şi unt natural, provenit de la animale hrănite cu iarbă. Acesta menţionează că această conbinaţie de ingredinete va oferi un gust mult mai bun decît orice caffe-latte pe care l-aţi băut vreodată.

Mai jos puteţi citi reţeta pentru a vă prepara chiar la voi acasă o cafea cu unt.

Ingrediente:

● 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare;

● 15 mililitri de ulei de cocos sau de palmier;

● 500 de mililitri de cafea deja preparata;

●sirop de agave sau zahăr.

Modul de preparare:

Într-un blender se adaugă untul, uleiul de cocos/palmier şi cafeaua deja preparată. Acestea se mixează pînă cînd deasupra se formează un strat de spumă, ca în cazul unui caffe-latte. Apoi, se toarnă băutura în cană şi se îndulceşte după gust cu zahăr sau sirop de agave.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , bauturi , reteta , cafea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
450 locuitori

Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.