Arată noutățile începînd cu...

eye 17243 Vizualizări

Planta longevivității

Cimbrul este apreciat din cele mai vechi timpuri. Cu cimbru erau tratate bolile de stomac, intestinale, rinichii, articulaţiile. Inhalarea fracţiunilor volatile ale uleiurilor esenţiale ajută la prevenirea cancerului, aterosclerozei, cardiopatiei ischemice, încetinește procesul de îmbătrînire. Uleiurile esențiale de cimbru stimulează întregul sistem nervos, creînd condiţii pentru creativitate, ingeniozitate. Într-un cuvînt, cimbrul este iarba longevivității.

În calitate de conservant natural şi aromatizator, cimbrul nu numai că ajută la conservarea produselor alimentare, dar îmbunătăţeşte, de asemenea, proprietăţile lor utile. Se adaugă la supele de legume, sosuri, varză acră, la  conservarea castraveţilor şi roşiilor, în kvas și bere. În mîncarea caldă cimbrul se adaugă cu zece minute înainte de sfîrşitul preparării: o linguriță la litru de lichid. Frunzele tinere, mugurii şi rădăcinile sînt folosite în salate și proaspete.

Perfuzie se prepară prin turnarea într-un termos  cu două linguri de fructe de cimbru a 200 ml de apă clocotită, se lasă peste noapte şi se bea pe parcursul zilei în caz de gastrită, colecistită, inflamaţii ale aparatului respirator.

Cimbrul intră în componența ceaiurilor delicioase, gastrice, laxative, sedative utilizîndu-se  seminţele mărunțite.

Cuvinte cheie:

plante , sanatate , sfat , viata

Comentarii

 (1)
  • #1 xiaojun
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Brînza

Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Citeşte mai departe