Arată noutățile începînd cu...

eye 9302 Vizualizări

Mesteci gumă toată ziua? Uite ce poți păți dacă nu renunți acum!


Foto: a1.ro

Obișnuiești să mesteci gumă în loc de mîncare? Greșești! Efectele pot fi dăunătoare pentru un astfel de obicei.

Guma de mestecat nu ține poftă de mîncare sub control și chiar îndeamnă organismul să ceară alimente junk food.Nutriționiștii la Universitatea de Stat din Ohio au realizat un studiu prin care arată că, guma este dăunătoarea mai ales în curele de slăbire pentru că trezește pofta de dulciuri.

Vinovat pentru acest fenomen este mentolul din guma, acea substanta care ii da gustul proaspat mentolat. Cercetătorii au demonstrate că atunci cînd mestecam guma, luam mai putin mese în timpul zilei. Și asta pentru că persoanele care au consumat gumă prefer alimentele bogate în calorii.

"De vina este mentolul care interactioneaza cu nutrientii dn fructe si din legume si le face sa aiba un gust rau, determinand persoanele sa nu le mai consume", explica Swoboda.

Cuvinte cheie:

studiu , sanatate , alimentatie , om

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rubleniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Citeşte mai departe