Arată noutățile începînd cu...

eye 9996 Vizualizări

Mesteci gumă toată ziua? Uite ce poți păți dacă nu renunți acum!


Foto: a1.ro

Obișnuiești să mesteci gumă în loc de mîncare? Greșești! Efectele pot fi dăunătoare pentru un astfel de obicei.

Guma de mestecat nu ține poftă de mîncare sub control și chiar îndeamnă organismul să ceară alimente junk food.Nutriționiștii la Universitatea de Stat din Ohio au realizat un studiu prin care arată că, guma este dăunătoarea mai ales în curele de slăbire pentru că trezește pofta de dulciuri.

Vinovat pentru acest fenomen este mentolul din guma, acea substanta care ii da gustul proaspat mentolat. Cercetătorii au demonstrate că atunci cînd mestecam guma, luam mai putin mese în timpul zilei. Și asta pentru că persoanele care au consumat gumă prefer alimentele bogate în calorii.

"De vina este mentolul care interactioneaza cu nutrientii dn fructe si din legume si le face sa aiba un gust rau, determinand persoanele sa nu le mai consume", explica Swoboda.

Cuvinte cheie:

studiu , sanatate , alimentatie , om

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dolna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1155 locuitori

Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.

Citeşte mai departe