03 aprilie 2020, 23:00 Sănătate views 17211
Pliculețele de ceai ieftin te pot îmbolnăvi
Foto: directpress.ru
03 aprilie 2020, 23:00 Sănătate views 17211

Pliculețele de ceai ieftin te pot îmbolnăvi

Îți place să bei ceai în fiecare zi, pentru a te bucura de toate beneficiile pe care această băutură le are asupra sănătății? S-ar putea ca efectul pozitiv pe care ceaiul îl are asupra organismului să fie sabotat chiar de pliculețele în care este depozitat, din cauza conținutului crescut de fluor! Potrivit specialiștilor, cu cît cumperi un ceai mai ieftin, cu atît pliculețele sînt mai periculoase pentru sănătate!

Fluorul se regăsește în mod natural în plantele folosite pentru ceai. Acestea acumulează flour pe masură ce cresc și se maturizeaza, iar frunzele mari sînt cele care conțin cele mai mari cantități din acest mineral.

La momentul recoltarii plantelor, frunzele mari, cu mai mult fluor, sînt folosite pentru a produce un ceai de o calitate inferioară. Acestea ajung în pachețele ieftine de ceai din magazine.

În condițiile în care doza zilnică recomandată de fluor pentru sănătate este de 3 mg, cercetătorii au descoperit că patru cești de ceai ieftin, la pliculețe, procură organismului 6 mg din acest mineral, adică o doză dublă față de cea recomandată, ceea ce predispune la o mulțime de pericole pentru sănătate.

Cercetători de la Universitatea Derby, Marea Britanie, au realizat un studiu, în urma căruia au descoperit că pliculețele de ceai ieftine pun în pericol sănătatea organismului, din cauza nivelului crescut de fluor pe care îl conțin.

Fluorul este un mineral important în menținerea sănătății oaselor și danturii. In momentul în care nivelul fluorului din organism depășește doza zilnică recomandată, există riscul apariției:

  • durerilor articulare
  • slăbiciunii musculare
  • osteoporozei
  • afecțiunilor renale
  • afecțiunilor dentare
  • cancerului.

Pliculețele de ceai ale unor branduri destul de ieftine furnizează organismului între 75% si 120% din doza zilnică recomandată de fluor. Pliculețele devin astfel un risc pentru sănătate, în condițiile în care corpul primește fluor și din alte surse alimenatre - apa de la robinet, pește etc.

Sursa: directpress.ru

Cuvinte cheie:

sanatate , ceai , pericol , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.