22 martie 2019, 02:00 Sănătate views 23551
Află care sînt cele mai periculoase băuturi alcoolice
Foto: informing.ru
22 martie 2019, 02:00 Sănătate views 23551

Află care sînt cele mai periculoase băuturi alcoolice

Oamenii de ştiinţă au studiat efectele diverselor băuturi alcoolice asupra organismului uman şi au identificat cele mai dăunătoare produse dintre acestea, scrie RU-EXPO.

Printre cele mai periculoase băuturi, conform nutriţioniştilor, se află berea. Cînd o persoană bea bere, organismul produce dopamină, un hormon responsabil pentru producerea plăcerii. Acest hormon poate duce la dependenţa de bere, iar consumul regulat de bere duce rapid la alcoolism.

Lista băuturilor dăunătoare continuă cu şampania. Potrivit experţilor, chiar şi o mică degustare a acestui lichid bahic atacă ficatul. Şampania măreşte procesul de descompunere a alimentelor din intestine, iar acest lucru poate cauza otrăvirea.

Topul celor trei băuturi alcoolice riscante este închis de lichioruri, deoarece acestea conţin foarte mult zahăr. Combinaţia dintre alcool şi cantitatea mare de zahăr devine extrem de periculoasă, mai ales pentru pancreas, care este afectat grav.

Lista este completată de vinurile slab alcoolizate şi cocktailurile preparate la bar.

Experții sînt de părere că femeile ar trebui să consume doar șampanie sau vin, dar nu mai mult de 1-2 pahare pe zi, iar bărbații pot bea nu mai mult de 200 de grame de băuturi tari.

Sursa: topnews.ru

Cuvinte cheie:

pericol , top , alcool

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1746
Populația:
1504 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Ciuhur, la o distanţă de 18 km de orașul Edineț și la 12 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1504 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1746.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.