12 februarie 2021, 15:30 Sănătate views 18558
Cele mai dăunatoare preparate din carne
Foto: incomemagazine.ro
12 februarie 2021, 15:30 Sănătate views 18558

Cele mai dăunatoare preparate din carne

Consumul de carne este deseori văzut ca un asasin al frumuseții feminine și al puterii masculine. Greșelile în procesul de sacrificare, prelucrare, depozitarea și pregatirea necorespunzătoare - toți acești factori, potrivit experților, duc la faptul că in carne pătrund diferiți agenți patogeni.

Unele produse din carne sunt în special contagioase. Experți din SUA au alcatuit un top al produselor din carne care au capacitatea de a provoca diverse boli, fiind intocmita lista celor mai nocive produse alimentare.

Autorii acestui top, membri ai organizație Centrul pentru Stiinta in Interes Public (CSPI) au analizat statistici pentru intervalul 1998-2010. Cercetatorii au vrut să afle care sunt alimente care duc cel mai frecvent la aparitia focarelor de toxiinfecție alimentară.

Rezultatul cercetării lor reprezinta topul de mai jos, unde produse sunt prezentate in ordine, de la cel mai periculos la cel mai inofensiv.

Acest top arată după cum urmează:

1. Carnea de pui.

2 . Carne tocata de vită.

3 . Fripturile de vită, carne de curcan.

4 . Cîrnații, carne de porc, roast beef.

5 . Șunca, nuggets de pui.

Carnea de pui, inclusiv puii prăjiti, a devenit un campion al intoxicației alimentare: a provocat 452 de focare de intoxicatie și 6.896 de cazuri in Statele Unite.

Carnea tocata de vită, 336 și respectiv, 3.801 de cazuri in aceeași perioadă. Fripturile de vita: 82 de focare si 130 de cazuri. Carnatii, care par sa fie produse de risc mediu, au cauzat 60 de focare si 130 de cazuri de toxiinfectie alimentara. Șuncă și nuggets de pui - 34 de focare, 57 de cazuri.

Apropo, studii anterioare au arătat că in cazul intoxicatiei severe cu carne de pui, rezultatele sunt de cele mai multe ori fatale.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , carne , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
182 locuitori

Calinovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Conform datelor din anul 1998, populaţia satului constituia 182 de oameni. Satul Calinovca a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.