02 februarie 2021, 17:00 Sănătate views 14678
Cu cine dormi în pat?
Foto: sfatulparintilor.ro
02 februarie 2021, 17:00 Sănătate views 14678

Cu cine dormi în pat?

Pleosnitele sînt niște insecte mici care trăiesc de obicei în saltele și care devin foarte active noaptea. Pare un film de groază, însă în caz că ai așa ceva, trebuie să știi ca aceste insecte se hrănesc exclusiv cu sînge uman. Mușcătura lor creeaza iritații și uneori răni sîngerînde care se pot suprainfecta. Problema este că e greu să-ți dai seama dacă respectiva iritație este cauzată de pleoșnițe sau alte insecte, precum păianjenii sau țîntarii.

Cum arată pleoșnițele?

Pleoșnițele au forma ovală și o culoare roșiatică-maronie. Nu depășesc mărimea unui sîmbure de măr și se ascund în colțurile patului pe timpul zilei.

Cum arată mușcătura?

Iritația cauzată de mușcătură este rotundă și roșiaticp, însă – spre deosebire de celelalte iritații cauzate de alte insecte – creează puternice senzații de mîncărime. Simptomul poate fi atît de sever încît multe persoane se scarpină pînă cînd rana sîngerează și se poate suprainfecta. De asemenea, unele persoane pot dezvolta reacții alergice. În unele cazuri la simptome se mai adaugă și senzația de arsură și usturime, iar pișcăturile se umflă.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , pericol , insecta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
647 locuitori

Beriozchi este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 locuitori. Satul Beriozchi a fost înființat în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.