28 august 2020, 11:00 Sănătate views 55910
28 august 2020, 11:00 Sănătate views 55910

Oamenii agresivi trăiesc mai puţin

La această concluzie au ajuns colaboratorii ştiinţifici de la Institutul Naţional American pentru problemele îmbătrînirii, măsurînd cu ajutorul ultrasunetelor grosimea pereţilor arterei carotide la 5614 de locuitori în cadrul experimentului din mai multe sate de pe insula Sardinia.

Oamenii iritabili, predispuşi la agresiune, au, în medie, pereţii mai îngroşați ai arterei carotide, decît "tovarăşii lor" mai calmi, ceea ce măreşte considerabil riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

Studiul repetat, efectuat cu trei ani în urmă, a arătat că grosimea arterei carotide la persoanele agresive a crescut mai semnificativ decît la "prietenii" lor mai calmi.
La sardinienii agresivi (10% pe scara de conformitate) în trei ani grosimea pereţilor arterei carotide a crescut cu 40%!

În R. Moldova mortalitatea anuală de bolile cardiovasculare se află pe primul loc.  Cine ştie, poate că viaţa noastră prea agresivă contribuie la această statistică?

Încercaţi să vă reţineţi şi să nu vă iritaţi în zadar, protejaţi sănătatea dvs. şi a celor din jurul vostru. Nu uitaţi de modul de viaţă sănătos.

 

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

om , caracter , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.