Arată noutățile începînd cu...

eye 882 Vizualizări

Petrocub Hîncești a lansat o echipă de fete


Petrocub Hîncești este primul club din Divizia Națională care a lansat oficial o echipă de fete. Deocamdată este vorba despre echipa WU-13.

La moment, în lot sînt 18 jucătoare, însă procesul de selecție continuă. Fetele se antrenează în satul Buțeni, sub comanda lui Chiril Barcari.

În același timp, toate procesele de pregătire sînt monitorizate de antrenorul principal al Centrului de Pregătire, Valeriu Oloieru. Pe săptămînă, echipa efectuează 3 antrenamente și joacă un meci de verificare, informează oficial.md.

Formația feminină a clubului Petrocub va debuta în liga națională WU-13 în dependență de situația pandemică din țară.

„Am început să pregătim această echipă în 2018. A fost greu. De atunci, însă, fetele au progresat mult. Este o plăcere să lucrezi cu ele. Sunt pasionate, le place să controleze mingea. Au jucat mai multe meciuri de verificare cu alte echipe de fete, dar și cu băieții. Au demonstrat că sînt pregătite de campionat. Eu, ca orice antrenor îmi doresc ca ele să devină fotbaliste profesioniste. Fetele sînt toate din satul Buțeni, dar pe viitor planificăm să lărgim aria de selecție”, declară antrenorul echipei Petrocub WU-13, Chiril Barcari.

Cît despre liga națională WU-13 sperăm să începem sezonul în primăvară.

Antrenamentele și echipamentul sportiv al fotbalistelor lui Petrocub sînt gratuite.

 

Cuvinte cheie:

fotbal , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cenac

Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Citeşte mai departe