21 decembrie 2020, 16:00 Sport views 3620
Federația de Taekwondo: Conflictul cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv, înlăturat
21 decembrie 2020, 16:00 Sport views 3620

Federația de Taekwondo: Conflictul cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv, înlăturat

Federația de Taekwondo WT din Republica Moldova a revenit în mod oficial în familia olimpică! Igor Iuzefovici, președintele forului de profil, a declarat că a fost aplanat conflictul cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS). Astfel, reprezentanții taekwondo-ului național vor avea posibilitatea pentru a doua oară în istorie să acceadă la Jocurile Olimpice, scrie noi.md

În cadrul unei conferințe de presă s-a anunțat că la Chișinău se desfășoară cursuri de inițiere organizate de Academia Internaţională de Taekwondo (AIT), cu participarea a 15 antrenori. Proiectul în cauză a fost inaugurat în anul 2015, cu ocazia vizitei oficiale la Chișinău a președintelui Federaţiei Mondiale de Taekwondo (WT), dr. Chungwon Choue. Atunci a fost încheiat acordul de lansare a acestei inițiative, implementată abia acum, după depășirea a diverselor piedici birocratice.

„Actualmente, 15 formabili în cadrul instituției își fac studiile în limba romînă. De asemenea, ne propunem să organizăm cursuri de instruire în rusă și în engleză. Este important că beneficiem de o dezvoltare metodică și minuțios planificată, fapt ce ne permite să sperăm că acest proiect ambițios va contribui din plin la promovarea taekwondo-ului moldovenesc. Ținem să ne exprimăm deosebita gratitudine față de conducerea Universității de Stat de Educație Fizică și Sport pentru susținere și rodnică colaborare", a remarcat dr. Loretta Handrabura, directoarea Centrului de Formare Continuă al AIT.

La rîndul său, Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WT din R. Moldova, și-a exprimat mulțumirea în legătură cu semnarea acordului încheiat cu CNOS. „Este îmbucurător faptul că am reușit să remediem acest mic conflict pe care l-am avut cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Ambele părți s-au declarat pe deplin mulțumite de rezultatul obținut, ceea ce se întîmplă destul de rar în astfel de cazuri. Am reușit să facem dreptate încă doi ani în urmă, însă abia acum am revenit în mod oficial în familia olimpică. Este un precedent încurajator cînd o federație reușește să-și rezolve problema prin intermediul instanțelor internaționale."

Republica Moldova are șanse de a fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de cîțiva luptători de taekwondo: frații Stepan și Vadim Dimitrov, Ana Ciuchitu și sportivul naturalizat Aaron Cook vor căuta să obțină bilete de acreditare olimpică la două turnee de calificare ce se vor desfășura în anul 2021. Reamintim că Aaron Cook a evoluat pentru R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sport , taekwondo , conflict

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1271 locuitori

Cîşliţa-Prut este un sat şi comună din raionul Cahul. Cîşliţa-Prut este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Cahul și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1271 de oameni. Satul Cîşliţa-Prut a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.