Arată noutățile începînd cu...

eye 1089 Vizualizări

O nouă victorie pentru sportivii moldoveni


La o săptămînă după ce au devenit campioane naționale, duetul Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au impus pe distanța 500 de metri și la Cupa ”Golden Canoe: Juravschi-Reneiski”, scrie radiochisinau.md

„Avem noroc să fim ghidate de un campion olimpic, de la care ne străduim să preluăm secretele meseriei. Am început să progresăm vertiginos imediat după ce Viktor Reneiski a preluat cîrma naționalei, în 2016. Pot să spun că abia atunci am început să întrevăd frumusețea acestui sport. Acum sîntem cu gîndul la turneele de calificare la care vor fi puse în Joc biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Avem toate condițiile necesare în vederea creșterii valorice: un antrenor de cea mai înaltă clasă, echipament sportiv modern, inclusiv ambarcațiuni de ultim model (Plastex, la simplu și dublu canoe), cu capacități aerodinamice de excepție”, spune Daniela Cociu, originară din s. ChircăieștiCăușeni, locul de baștină al lui Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic la canoe în pereche cu Viktor Reneiski.

„Să știți că în proba de dublu este nevoie de multă muncă, fiind foarte importantă și înțelegerea reciprocă, calități pe care le avem cu prisosință. În echipă este mai dificil să evoluezi, fiecare din membri avînd caracterul său deosebit și o viziune proprie asupra procesului de antrenamente. Ambele avem caractere puternice, altfel nu am avea rezultate, și ne înțelegem de minune. Visul nostru e să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ne vom strădui să convertim într-un avantaj amînarea cu un an a acestora și să acumulăm experiență, forță fizică și încredere în sine. Pe plan internațional, adversarele noastre directe sînt mai în vîrstă decît noi cu vreo 5-9 ani, așa că sperăm ca această amînare să fie mai mult în favoarea noastră”, mărturisește pentru gazetadechisinau.md, Maria Olărașu, sportivă originară din s. Mingir, Hîncești.

Cuvinte cheie:

sport , victorie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baurci-Moldoveni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2226 locuitori

Baurci-Moldoveni este un sat şi comună din raionul Cahul. Baurci-Moldoveni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cahul și la 159 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2226 de oameni. Satul Baurci-Moldoveni a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe