Arată noutățile începînd cu...

eye 908 Vizualizări

Radu Albot a debutat cu o victorie la Roland Garros


Tenismanul din Republica Moldova a debutat cu o victorie în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros.

Aflat pe locul 79 în clasamentul ATP, Albot l-a învins în trei seturi pe australianul Jordan Thompson, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-1, în cadrul unei partide, scrie agora.md.

Pînă acum cei doi sportivi nu au jucat niciun meci direct. Jordan Thompson este cîștigătorul turneului US Open luna trecută. Australianul a mers cu încredere la Roland Garros, după ce a ajuns deja în turul trei la Paris anul trecut. Acum două săptămîni, Radu Albot, locul 79 în clasamentul mondial, a fost eliminat din primul tur de la turneul de Mare Șlem de la US Open.

Sportivul de 30 de ani i-a cedat slovacului Norbert Gombos, numărul 104 mondial. Albot a fost învins în trei seturi după 2 ore și 15 minute, scor 4-6, 1-6, 4-6. Cea mai bună performanță a lui Albot la competiția franceză este calificarea în runda a doua, obținută în anii 2018 și 2019. Turneul de la Paris este dotat cu premii totale în valoare de circa 38.000.000 de euro, scrie sportskeeda.

Principalul favorit ai acestei ediții este sîrbul Novak Djokovic.

Cuvinte cheie:

Radu Albot , sport , tenis

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gradişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
1988 locuitori

Gradişte este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gradişte și Iurievca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1988 de oameni. Satul Grădiște a fost menționat documentar în anul 1527.

Citeşte mai departe