Arată noutățile începînd cu...

eye 877 Vizualizări

Renumitul antrenor de box, Petru Caduc, a fost decorat cu Ordinul Republicii


Petru Caduc, antrenorul principal al selecționatei naționale de box, a fost decorat cu cea mai înaltă distincție în stat – Ordinul Republicii. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei președintelui țării, Igor Dodon, în raionul Briceni.

"În semn de profundă apreciere a meritelor sale în dezvoltarea sportului, i-am înmînat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii", a anunțat Igor Dodon.

De aceeași distincție s-a învrednicit și Ilarion Rojnița, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„Domnul Rojnița s-a născut în anul 1926, iar în 1944 a plecat pe front. A ajuns pînă la Berlin și a rămas acolo să îndeplinească serviciul militar pînă în anul 1950.", se arată în mesajul Președintelui.

Pe final de vizită, Igor Dodon a mers și la cîteva întreprinderi locale. Șeful statului le-a anunțat agenților economici că statul va acorda suport agriculturii autohtone.

Cuvinte cheie:

antrenor , box , Ordinul Republicii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrtop

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe