03 iunie 2020, 11:00 Sport views 5246
Renumitul antrenor de box, Petru Caduc, a fost decorat cu Ordinul Republicii
03 iunie 2020, 11:00 Sport views 5246

Renumitul antrenor de box, Petru Caduc, a fost decorat cu Ordinul Republicii

Petru Caduc, antrenorul principal al selecționatei naționale de box, a fost decorat cu cea mai înaltă distincție în stat – Ordinul Republicii. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei președintelui țării, Igor Dodon, în raionul Briceni.

"În semn de profundă apreciere a meritelor sale în dezvoltarea sportului, i-am înmînat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii", a anunțat Igor Dodon.

De aceeași distincție s-a învrednicit și Ilarion Rojnița, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„Domnul Rojnița s-a născut în anul 1926, iar în 1944 a plecat pe front. A ajuns pînă la Berlin și a rămas acolo să îndeplinească serviciul militar pînă în anul 1950.", se arată în mesajul Președintelui.

Pe final de vizită, Igor Dodon a mers și la cîteva întreprinderi locale. Șeful statului le-a anunțat agenților economici că statul va acorda suport agriculturii autohtone.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

antrenor , box , Ordinul Republicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.