Arată noutățile începînd cu...

eye 786 Vizualizări

Tarnovschi își dorește să evolueze la Jocurile Olimpice de la Tokyo


Serghei Tarnovschi ar putea avea de câștigat de pe urma amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. La începutul lunii iulie, va expira termenul de suspendare de 4 ani al canotorului moldovean din cauza dopajului.

Astfel, sportivul de 22 de ani va avea posibilitatea să participe la cele două turnee de calificare către olimpiada niponă, reprogramată pentru vara lui 2021, transmite IPN.

„Nici nu-mi vine a crede că Olimpiada a fost amânată pentru anul viitor. Acum mă voi pregăti la maximum pentru a obţine cota olimpică", a declarat pentru un post TV, Serghei Tarnovschi. El va evolua la individual, dar probabil și la dublu, alături de fratele său, Oleg Tarnovschi.

Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 metri. Bucuria a durat doar câteva zile, până când a fost anunţat că a picat testul anti-doping. Serghei este discipolul şcolii specializate din Lvov. Din anul 2013 el şi fratele său Oleg reprezintă Republica Moldova.

Cuvinte cheie:

Serghei Tarnovschi , sport , Tokyo

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrjauca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
747 locuitori

Hîrjauca este un sat și comună în raionul Călărași. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Leordoaia, Hîrjauca, Mîndra, Palanca. Satul Hîrjauca se află la o distanță de 25 km de orașul Călărași și la 71 km de Chișinău. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor și este una din principalele stațiuni balneologice din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 747 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hîrjauca datează din anul 1644.

Citeşte mai departe