Arată noutățile începînd cu...

eye 1480 Vizualizări

O sportivă din Găgăuzia va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo


Sportiva din Găgăuzia, Elena Cîlcic a cîștigat două medalii la Cupa Mondială de haltere de la Roma și a primit dreptul de a participa în componența echipei naționale a Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite Noi.md.

Potrivit Comitetului Executiv al Găgăuziei, Elena Cîlcic s-a clasat pe locul doi la împingere cu un rezultat de 126 de kilograme, pe locul patru la smuls și pe locul doi în clasamentul general.

Astfel, sportiva găgăuză a obținut dreptul de a participa în lotul selecționatei Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Medaliata cu argint la Cupa Mondială de haltere a fost felicitată de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Ea a înmînat sportivei flori și i-a mulțumit pentru promovarea imaginii Găgăuziei în țară și peste hotare.

În vara anului 2020, Elena Cîlcic va merge la Jocurile Olimpice din Japonia. Bașcanul Găgăuziei i-a urat succes în continuare și i-a dat asigurări sportivei că va avea sprijin în toate eforturile sale.

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , Tokyo , Moldova , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţaul

Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Citeşte mai departe