Arată noutățile începînd cu...

eye 1222 Vizualizări

Fotbalistul moldovean Vitalie Damaşcan a marcat şase goluri pentru clubul batav


Internaţionalul moldovean Vitalie Damaşcan a avut o primă jumătate de sezon destul de bună la Fortuna Sittard, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Fotbalistul de 20 de ani, care a marcat cinci goluri în Eredivisie şi încă unul în Cupa Olandei, susține că nu se va opri aici şi că vrea să progreseze în continuare, jucînd la Fortuna, un club de tradiţie din provincia Limburg.

"Toţi din echipă sînt tineri. Antrenorul e un fost fotbalist, renumit în Olanda. Explică totul foarte clar, are antrenamente interesante. Liga e una foarte ofensivă. Eu, fiind atacant, m-am regăsit în această ligă, mă simt foarte bine", a povestit atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Într-unul din meciurile de campionat, Damaşcan a marcat un gol spectaculos, iar comentatorii l-au comparat cu golul senzaţional al lui Robin Van Persie în poarta Spaniei, la Cupa Mondială din 2014.

"După ce am privit reluarea, am auzit şi eu comentatorul care a spus ceva de Robin van Persie. Clar că e un pic amuzant, însă pentru mine este o onoare că numele meu a figurat undeva lîngă acest renumit jucător", a spus atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

La Fortuna Sittard, Vitalie este coechipier cu un alt fotbalist moldovean, portarul Alexei Coşelev.

"Vorbim aceeaşi limbă, reprezentăm aceeaşi ţară. E clar că ne înţelegem bine. Avem relaţii foarte bune. Vorbim permanent. El m-a ajutat foarte mult cînd am venit", a menţionat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Damaşcan, însă, nu este încîntat de clima din acea zonă a Europei.

"Acolo plouă permanent, e vînt foarte rece. Înainte să vin acasă, trei săptămîni a plouat permanent, nu s-a oprit deloc ploaia. E posomorît permanent", a adăugat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

În anul 2020, tînărul atacant vrea să impresioneze la clubul Fortuna Sittard, dar nu uită nici de prima reprezentativă a Republicii Moldova, în tricoul căreia are 12 partide jucate și un gol marcat.

"Îmi doresc ca selecţionata să facă rezultate bune şi să aducem acele rezultate pe care le aşteaptă de la noi fanii", a afirmat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Vitalie Damaşcan joacă la Fortuna sub formă de împrumut de la FC Torino, clubul din Sittard avînd opţiunea de transfer definitiv al jucătorului după încheierea sezonului curent.

Cuvinte cheie:

Olanda , fotbal , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Palanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
328 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Holoşniţa Nouă, Palanca și Şalvirii Noi. Satul Palanca se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 176 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 328 de oameni. Prima atestare documentară a satului Palanca datează din anul 1923.

Citeşte mai departe