Arată noutățile începînd cu...

eye 1578 Vizualizări

Urmează marea bătălie pentru Voievozii din Orhei (Foto)


Iarna pentru voievozii din Orhei a început cu pregătiri intense pentru ultimul eveniment al anului - Campionatul Republicii Moldova de Luptă Naţională „Voievod" 2019, scrie Noi.md.

Tradiţional, în municipiul Orhei se va desfășura Turneul Raional de Lupta Naţională "VOIEVOD", care are drept scop promovarea sportivilor avansați, precum şi alegerea lotului raionului Orhei pentru a participa la cele mai importante competiții naționale şi internaționale.

La turneu au participat circa 200 de voievozi ai Clubului Sportiv „Maximus" din 12 sate din raionul Orhei.

La deschiderea oficială a competiţiei, cu un mesaj de susținere pentru sportivi au venit oaspeţii de onoare şi organizatorii evenimentului: Victor Gherman – şeful Serviciului Tineret şi Sport, Vitalie Patraş – directorul Şcolii Sportive Raionale, Iurie Siloci – fostul vicepreședinte al raionului Orhei şi membrii Biroului Federației „Voievod".

"Cei mai buni sportivi vor fi selectați pentru a reprezenta raionului Orhei. Ne-am străduit să organizăm pentru tineri un turneu interesant, cei mici au demonstrat curaj, vedem o pregătire bună a sportivilor, vedem o tehnică tot mai bună și asta ne bucură", a relatat Oleg Sclifos, vicepreședintele Federației de Luptă Națională Voievod.

Competiţia de la Orhei a durat aproape întreaga zi, iar la final cei mai buni sportivi, care au demonstrat măiestrie și tehnici de luptă excelente, au fost premiați cu medalii şi diplome.

Desfăşurarea Turneului Raional a fost înalt apreciată de preşedintele Federaţiei, Nicolae Pascaru, şi de administrația locală, fiind declarată una de succes.

„Pentru noi este îmbucurător faptul că tot mai mulți tineri și copii se implică în activitățile noastre. E bine cînd tinerii au ocupație, cînd trec prin aceste teste de demnitate. Artele marțiale educă un caracter mai deosebit", a menționat președintele Federației Voievod, Nicolae Pascaru.

Conducerea Clubului Sportiv „Maximus" aduce sincere mulțumiri pentru susținere tuturor celor care le sînt alături mereu: preşedintelui raionului Orhei - Dinu Țurcanu, şefului Serviciului Tineret şi Sport - Victor Gherman, precum și preşedintelui Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod" - Nicolae Pascaru. Menționăm că Turneul Raional la Lupta Națională „VOIEVOD" a fost organizat cu susținerea Consiliului Raional Orhei, în parteneriat cu Federația de Luptă Națională „VOIEVOD".

Sperăm că astfel de evenimente, care promovează modul sănătos de viață, vor avea continuitate.

Sportivii din raionului Orhei sînt gata de luptă și pregătiţi de Campionatul Republicii Moldova 2019, care se va desfășura la data de 22 decembrie, în municipiul Chişinău.

Cuvinte cheie:

Voievod , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe