Arată noutățile începînd cu...

eye 1305 Vizualizări

Primele victorii ale boxerilor sub conducerea noului antrenor principal


În orașul Pancevo (Serbia), în perioada 27-30 noiembrie, a avut loc cea de-a 62-a ediție a turneului "Mănușile de aur", care este una dintre cele mai mari competiții europene de box.

Principalul eveniment internațional al Serbiei a fost destul de puternic din punct de vedere al calității și cantității. La Pancevo au participat 84 de pugiliști de elită din 16 țări din Europa, Africa și America. Algeria, Ghana, Maroc, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Marea Britanie, Scoția, Italia, Moldova, Olanda, Macedonia de Nord, România, Serbia, Ucraina, Cuba.

Din echipa națională a Moldovei au făcut parte 8 boxeri. Medalii de aur au cîștigat: Alexandru Paraschiv (categoria de greutate 63 kg), care a obținut trei victorii împotriva boxerilor din Cehia (Pavel Polakovici), Ucraina (Alexandr Meleniuk) și Cuba (Yangel Moya), precum și Andrei Vremea (categoria greutate 75 kg), care a obținut trei victorii în luptele împotriva boxerilor din Bulgaria (Petr Draganov), Algeria (Tabi Sofiani) și Serbia (Dejan Tasic).

Valeriu Sîrbu a obținut două victorii asupra boxerilor din Ucraina și Serbia, dar în finală a pierdut în fața boxerului olandez Max Van der Pas obținînd argintul turneului. Medalia de bronz a fost cîștigată de Dumitru Galagoț, care a evoluat pentru prima dată la categoria de greutate 69 kg. Dumitru a învins un sportiv din Olanda, iar în semifinală, prin decizia controversată a judecătorilor (2: 1) victoria a fost acordată boxerului sîrb.

Drept urmare, echipa națională a Moldovei are patru premii.

Dorin Bucșa nu a participat la turneu din cauza unei accidentări.

Felicitări antrenorilor echipei naționale a Moldovei, Igor Untilă, Iurie Paraschiv și Alexandru Curoșu, cu obținerea acestor rezultate excelente.

Cuvinte cheie:

box , sport , antrenor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rîşcani

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Citeşte mai departe