Arată noutățile începînd cu...

eye 450 Vizualizări

Primele victorii ale boxerilor sub conducerea noului antrenor principal


În orașul Pancevo (Serbia), în perioada 27-30 noiembrie, a avut loc cea de-a 62-a ediție a turneului "Mănușile de aur", care este una dintre cele mai mari competiții europene de box.

Principalul eveniment internațional al Serbiei a fost destul de puternic din punct de vedere al calității și cantității. La Pancevo au participat 84 de pugiliști de elită din 16 țări din Europa, Africa și America. Algeria, Ghana, Maroc, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Marea Britanie, Scoția, Italia, Moldova, Olanda, Macedonia de Nord, România, Serbia, Ucraina, Cuba.

Din echipa națională a Moldovei au făcut parte 8 boxeri. Medalii de aur au cîștigat: Alexandru Paraschiv (categoria de greutate 63 kg), care a obținut trei victorii împotriva boxerilor din Cehia (Pavel Polakovici), Ucraina (Alexandr Meleniuk) și Cuba (Yangel Moya), precum și Andrei Vremea (categoria greutate 75 kg), care a obținut trei victorii în luptele împotriva boxerilor din Bulgaria (Petr Draganov), Algeria (Tabi Sofiani) și Serbia (Dejan Tasic).

Valeriu Sîrbu a obținut două victorii asupra boxerilor din Ucraina și Serbia, dar în finală a pierdut în fața boxerului olandez Max Van der Pas obținînd argintul turneului. Medalia de bronz a fost cîștigată de Dumitru Galagoț, care a evoluat pentru prima dată la categoria de greutate 69 kg. Dumitru a învins un sportiv din Olanda, iar în semifinală, prin decizia controversată a judecătorilor (2: 1) victoria a fost acordată boxerului sîrb.

Drept urmare, echipa națională a Moldovei are patru premii.

Dorin Bucșa nu a participat la turneu din cauza unei accidentări.

Felicitări antrenorilor echipei naționale a Moldovei, Igor Untilă, Iurie Paraschiv și Alexandru Curoșu, cu obținerea acestor rezultate excelente.

Cuvinte cheie:

box , sport , antrenor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Leuşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2166 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leuşeni și Feteasca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1425.

Citeşte mai departe