Arată noutățile începînd cu...

eye 1493 Vizualizări

Moldova, exclusă din Europa League


UEFA a înfiinţat o nouă competiţie continentală organizată la nivel de club – UEFA Europa Conference League. Întrecerea va începe în 2021 şi are menirea de a da şansă mai multor cluburi de a participa în competiţiile de pe continent.

Însă decizia afectează grav cluburile din țări mai prost clasate în ratingul UEFA, precum Republica Moldova.

Astfel, în Liga Europa vor evolua doar formaţii din ţările clasate pe locurile 1-15 din clasamentul coeficienţilor, iar din celelalte state, în UEFA Europa Conference League. Moldova ocupă acum locul 41 în clasamentul UEFA al coeficienţilor.

Asta înseamnă că, în afară de campioana Moldovei, celelalte echipe vor juca în Europa Conference League. Aici primele 5 campionate vor avea dreptul la o singură echipă, în timp ce ţările clasate pe locurile de la 6 la 54 vor fi reprezentate de două formaţii.

Cîştigătoarea Cupei Moldovei şi echipele clasate pe locurile 2-3 vor lua startul în noua competiţie.

Cuvinte cheie:

sport , fotbal

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dobruşa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe