Arată noutățile începînd cu...

eye 645 Vizualizări

Moldova, exclusă din Europa League


UEFA a înfiinţat o nouă competiţie continentală organizată la nivel de club – UEFA Europa Conference League. Întrecerea va începe în 2021 şi are menirea de a da şansă mai multor cluburi de a participa în competiţiile de pe continent.

Însă decizia afectează grav cluburile din țări mai prost clasate în ratingul UEFA, precum Republica Moldova.

Astfel, în Liga Europa vor evolua doar formaţii din ţările clasate pe locurile 1-15 din clasamentul coeficienţilor, iar din celelalte state, în UEFA Europa Conference League. Moldova ocupă acum locul 41 în clasamentul UEFA al coeficienţilor.

Asta înseamnă că, în afară de campioana Moldovei, celelalte echipe vor juca în Europa Conference League. Aici primele 5 campionate vor avea dreptul la o singură echipă, în timp ce ţările clasate pe locurile de la 6 la 54 vor fi reprezentate de două formaţii.

Cîştigătoarea Cupei Moldovei şi echipele clasate pe locurile 2-3 vor lua startul în noua competiţie.

Cuvinte cheie:

sport , fotbal

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ruseştii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Citeşte mai departe