Arată noutățile începînd cu...

eye 537 Vizualizări

Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice


Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) s-a calificat joi, 19 septembrie la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) după ce s-a clasat pe locul 5 a Mondialele de la Nur-Sultan (Kazahstan), relatează MOLDPRES.

"Este un succes indiscutabil", a declarat pentru mass-media președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Ea a învins-o în primul meci din recalificări cu scorul 8-0 pe Lussete Antes Castillo din Ecuador și a cedat pentru medalia de bronz în partida disputată cu Odunaya Adekuoroye (Nigeria, 0-10). Luptătoarea moldoveană a devansat-o în faza inaugurală pe Sarita Sarita (India, 5-1). În al doilea meci a surclasat-o cu scorul 11-2 pe Grace Bullen (Norvegia), iar în cel de-al treilea i-a cedat finalistei Risako Kawai (Japonia, 0-5).

Anterior, coechipierele Emilia Cârâcu-Budeanu (50 kg), Iulia Leorda (53 kg), Svetlana Saenko (72 kg) au fost eliminate din concurs. Mariana Cherdivară-Eşanu (62 kg) a repurtat ieri două victorii și a suferit o înfrângere.

Ieri au intrat în concurs luptătorii de stil liber. Anatol Buruian (57 kg) și Andrei Perpelița (65 kg) au suferit eșecuri în primele partide desfășurate.

Republica Moldova va mai fi reprezentată de Mihai Eșanu (61 kg), Mihail Sava (70 kg), Evgheni Nedealco (74 kg), Gheorghe Pascalov (79 kg), Petru Ianulov (86 kg), Gheorghii Rubaev (92 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (125 kg). "Sperăm la o tragere la sorţi favorabilă, care este foarte importantă în luptele libere. Ne-am pregătit bine la Staiki (Belarus) şi acasă. Sigur că dorim mult să urcăm pe podiumul de premiere", a declarat pentru agenţie preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte Libere, Nicolae Ceban, premiant al Campionatelor Europene, participant la trei ediţii ale Olimpiadelor.

Campionatul se va încheia pe 21 septembrie. Primii şase clasaţi obţin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Comrat

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Citeşte mai departe