Arată noutățile începînd cu...

eye 1347 Vizualizări

Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice


Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) s-a calificat joi, 19 septembrie la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) după ce s-a clasat pe locul 5 a Mondialele de la Nur-Sultan (Kazahstan), relatează MOLDPRES.

"Este un succes indiscutabil", a declarat pentru mass-media președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Ea a învins-o în primul meci din recalificări cu scorul 8-0 pe Lussete Antes Castillo din Ecuador și a cedat pentru medalia de bronz în partida disputată cu Odunaya Adekuoroye (Nigeria, 0-10). Luptătoarea moldoveană a devansat-o în faza inaugurală pe Sarita Sarita (India, 5-1). În al doilea meci a surclasat-o cu scorul 11-2 pe Grace Bullen (Norvegia), iar în cel de-al treilea i-a cedat finalistei Risako Kawai (Japonia, 0-5).

Anterior, coechipierele Emilia Cârâcu-Budeanu (50 kg), Iulia Leorda (53 kg), Svetlana Saenko (72 kg) au fost eliminate din concurs. Mariana Cherdivară-Eşanu (62 kg) a repurtat ieri două victorii și a suferit o înfrângere.

Ieri au intrat în concurs luptătorii de stil liber. Anatol Buruian (57 kg) și Andrei Perpelița (65 kg) au suferit eșecuri în primele partide desfășurate.

Republica Moldova va mai fi reprezentată de Mihai Eșanu (61 kg), Mihail Sava (70 kg), Evgheni Nedealco (74 kg), Gheorghe Pascalov (79 kg), Petru Ianulov (86 kg), Gheorghii Rubaev (92 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (125 kg). "Sperăm la o tragere la sorţi favorabilă, care este foarte importantă în luptele libere. Ne-am pregătit bine la Staiki (Belarus) şi acasă. Sigur că dorim mult să urcăm pe podiumul de premiere", a declarat pentru agenţie preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte Libere, Nicolae Ceban, premiant al Campionatelor Europene, participant la trei ediţii ale Olimpiadelor.

Campionatul se va încheia pe 21 septembrie. Primii şase clasaţi obţin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Oniţcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2089 locuitori

Oniţcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Oniţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2089 de oameni. Satul Oniţcani a fost menționat documentar în anul 1604.

Citeşte mai departe