06 iulie 2019, 12:00 Sport views 3882
Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la Universiada Mondială
06 iulie 2019, 12:00 Sport views 3882

Dorin Goțonoagă a cucerit bronzul la Universiada Mondială

Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă a obținut vineri, 5 iulie, medalia de bronz la Universiada Mondială care se desfășoară la Napoli (Italia), transmite MOLDPRES.

El l-a învins în ultimul meci disputat, în prelungiri (Golden Score) pe germanul Janosh Hunfeld. A condus cu nota "Wazaari", apoi a fost egalat. În timpul suplimentar dictat pentru desemnarea medaliatului a încercat la sugestia antrenorului Veaceslav Bacal, rostită cu glas tare "șurubul". "Încearcă, o să iasă", i-a spus acesta și procedeul a fost executat într-o manieră spectaculoasă și apreciat cu nota "Ippon".

Anterior premiantul i-a învins, în ordine, pe Rahat Bashimov (Turkmenistan), chinezul naturalizat Nicolas Gomez, un chilian de origine, apoi cu o aruncare de zile mari de georgianul Tato Grigalashvili, executată chiar după 16 secunde de luptă.

În semifinală s-a întâlnit cu japonezul Nikaru Tomokiyo, căruia i-a cedat în prelungiri (minutul 5).

Este prima medalie cucerită de echipa națională la această ediție a Universiadelor Mondiale. Anterior au mai obținut medalii la aceste competiții prestigioase Victor Bivol și Sergiu Toma.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

judo , medalie , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1008 locuitori

Ciobalaccia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flocoasa și Ciobalaccia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1008 oameni. Satul Ciobalaccia a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.