Arată noutățile începînd cu...

eye 9200 Vizualizări

Şahistul moldovean cu cinci victorii consecutive la campionatul naţional


Maestrul FIDE Ivan Schiţco a obţinut ieri a cincea victorie consecutivă la campionatul naţional, liga superioară, care se desfăşoară la Clubul republican de şah şi Joc de dame.

În runda a şasea a turneului, el l-a învins pe Bogdan Pavlenco. Printre învinşii lui mai figurează Liviu Cerbulenco, Pavel Vavric, marele maestru internaţional Vladimir Hamiţevici, maestrul internaţional Nichita Morozov. Unica înfrîngere înregistrată i-a fost administrată în prima rundă a competiţiei de marele maestru internaţional Dumitru Svetuşchin. Astăzi, liderul va juca cu maestrul internaţional Anatolii Zajarnyi.

Ivan Schiţco este urmat în clasament de Andrei Macovei şi Vladimir Hamiţevici, care totalizează cîte 4,5 puncte fiecare, Ruslan Soltanici şi Dumitru Svetuşchin, care au acumulat cîte 3 puncte. Ruslan Soltanici a fost învins ieri de Pavel Vavric. „A fost o poziţie dinamică, complicată pe tablă, care necesita mutări exacte. Am fost într-o uşoară criză de timp, am greşit şi am cedat", astfel a comentat Ruslan Soltanici eşecul suferit.

În concursul feminin, pe primul loc se situează maestrul internaţional Svetlana Petrenco, cu maximum de puncte acumulate (6). Pe locul doi, cu 4 puncte la activ, se clasează Valentin Verbin.

Ivan Schiţco a luat startul la campionat, conform coeficientul său ELO egal cu 2416, de pe poziţia a cincea. Primul în top la acest capitol este Dumitru Svetuşchin (2605 puncte). În concursul feminin, lider detaşat cu 2143 puncte este Svetlana Petrenco. Campionatul se va încheia pe 7 februarie.

Cuvinte cheie:

șah , Campionat , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gălăşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
1075 locuitori

Gălăşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gălăşeni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîșcani și la 196 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1075 de oameni. Satul Gălășeni a fost menționat documentar în anul 1642.

Citeşte mai departe