Arată noutățile începînd cu...

eye 7553 Vizualizări

Ultramaratonul Rubicon 2019 s-a încheiat


Etapa finală a ștafetei Rubicon, care a durat trei ani, s-a încheiat. Sportivii au trecut linia de finiș în satul Giurgiulești.

În perioada 1 - 3 februarie 2019, 125 de atleți profesioniști și amatori au alergat prin toate raioanele de vest ale Moldovei, depășind o distanță de 540,3 km. Competiția a început în orașul Briceni.

Cursa a durat 58 ore și 47 minute.

În decursul a trei ani, au fost depășite toate etapele ultramaratonului. Participanții au colectat toate insignele cu stemele raioanelor Republicii Moldova și acum putem spune cu certitudine că Rubiconul a fost cucerit.

Organizatorii notează că ștafeta Rubicon 2019 a fost cea mai îndelungată din întreaga serie: în 2017, participanții au alergat 463 km prin raioanele de est ale țării, inclusiv Transnistria. Cursa prin raioanele centrale ale Moldovei, desfășurată în 2018, a avut o distanță de 502 km. Anul acesta, participanții au depășit 540,3 km.

În acest an, traseul ștafetei a trecut prin raioanele Briceni, Edineț, Rîșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Leova, Cantemir, Cahul și Vulcănești.

În viitorul apropiat, organizatorii ultramaratonului „Rubicon” vor rezuma rezultatele cursei pentru fiecare an și vor anunța câștigătorii – participanții care au reușit să colecteze cele mai multe insigne cu stemele raioanelor din Moldova.

După informațiile preliminare, învingători printre bărbați au devenit:

1 Vitali Clopot 

2 Artiom Reshetnicov 

3 Fiodor Evstigneev

Printre femei, cele mai bune au fost:

1 Alexandra Brinzari 

2 Tatiana Golodenco 

3 Victoria Trofimova 

 Organizatorii ultramaratonului „Rubicon 2019” sunt foarte recunoscători partenerilor: companiei „Skoda", producătorului de apă potabilă „OM" și producătorului de băuturi energizante „Red Bull". De asemenea, aducem mulțumiri partenerilor media: postului de radio „Novoe Radio", portalurile de știri „Point.md", „Știri.md", „Diez.md", „Noi.md" și site-ul „Moldovenii.md”.

 Organizatorii exprimă mulțumiri deosebite reprezentanților Inspectoratului General de Poliție pentru sprijinul și asigurarea securității în timpul competiției.

 Ultramaratonul „Rubicon 2019” a fost organizat de către organizația sportivă obștească Sporter și panoul de anunțuri gratuite 999.md.

 

Cuvinte cheie:

sport , maraton

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mileştii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
546 locuitori

Mileştii Noi este un sat din cadrul comunei Răzeni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Mileştii Noi a fost înființat în anul 1910.

Citeşte mai departe