14 decembrie 2018, 10:30 Sport views 11069
La Bălți a avut loc un campionat internațional la karate
14 decembrie 2018, 10:30 Sport views 11069

La Bălți a avut loc un campionat internațional la karate

Sîmbătă, 8 decembrie, în sala de gimnastică a liceului „M. Eminescu", s-a desfăşurat o competiţie internațională la karate. Concursul sportiv a întrunit aproximativ 100 de tineri karatişti din Ucraina și din raioanele Moldovei.

Campionatul a fost organizat de către Federația Națională de Karate. După cum au menţionat organizatorii, este pentru prima dată cînd în Moldova este desfăşurat un turneu de atare amploare la acest gen de sport. Scopul evenimentului a vizat selecția sportivilor pentru Campionatul Europei, care, în anul 2019, va avea loc în Danemarca.

Oleg Abalin, președintele Federației de Karate

„Karate a devenit un sport olimpic. În Moldova, astfel de competiții se desfășoară pentru prima dată. Aici participă aproximativ 100 de sportivi cu vîrsta cuprinsă între 6 și 20 de ani. În total, concurează cinci cluburi din Ucraina și Moldova".

Gennadie Tarasinschi, organizator al campionatului de karate

„Turneul se desfășoară pentru prima dată cu sprijinul Primăriei Municipiului Bălți și al Direcției Tineret şi Sport. Turneul a reunit aproximativ 100 de karatişti, cei mai buni dintre care vor fi selectați pentru a participa la Campionatul European la Karate".

Bălții au fost reprezentaţi la turneu de un număr de 21 de karatişti. Băieții îşi fac antrenamentele la clubul sportiv "Victoria" sub îndrumarea experimentatului antrenor, Ghenadie Tarasinschi.

Învingători ai turneului au fost cluburile din Cernăuți, Chișinău și Bălți. Finaliștii turneului au primit cupe si diplome de onoare.

Sursa: btv.md

Cuvinte cheie:

Balti , Campionat , karate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.