Arată noutățile începînd cu...

eye 5974 Vizualizări

Un moldovean a devenit campion mondial la biliard


Reprezentantul Moldovei Serghei Crîjanovschi a devenit campion mondial la biliard. Campionatul Mondial la billiard s-a desfăşurat la Tiumen.

Potrivit informaţiilor mass-media ruse, Serghei Crîjanovschi l-a învins în semifinale pe Simion Zaiţev, iar în finală, pe un alt locuitor al Rusiei, Artiom Balov, plasîndu-se, respectiv, pe locul al doilea. Dastan Lepaşakov din Kîrgîzstan și Simion Zaiţev din Rusia au primit medalii de bronz.

Totodată, la turneul de biliard, la categoria femei, Diana Mironova a cîștigat turneul de biliard la categoria femei din acest an, ea devenind a opta oară în cariera sa campioana mondială. În finala competiției sportive, ea a jucat împotriva ucrainencei Anastasia Covalciuc, care a obţinut argintul. Două locuri trei au fost împărţite de rusoaica Daria Mihailova și belorusa Alexandra Ghizels.

Premiile binemeritate le-au fost înmînate cîștigătorilor și premianţilor de către Dmitri Gramotin, directorul Departamentului de Cultură Fizică, Sport și Educație Suplimentară din regiunea Tiumen și de către Iacob Firsov, primul vicepreședinte al Federației Sportive de Biliard din Rusia.

Turneul de prestigiu la disciplina "Piramida Liberă" a adunat 93 de sportivi din 16 țări: Ucraina, Letonia, Moldova, Serbia, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Lituania, Kîrgîzstan, Polonia, Spania, Armenia, Turkmenistan, Tadjikistan, Belarus și Rusia.

Cuvinte cheie:

biliard , Campionat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Goteşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Citeşte mai departe