Arată noutățile începînd cu...

eye 5558 Vizualizări

Un moldovean a devenit campion mondial la biliard


Reprezentantul Moldovei Serghei Crîjanovschi a devenit campion mondial la biliard. Campionatul Mondial la billiard s-a desfăşurat la Tiumen.

Potrivit informaţiilor mass-media ruse, Serghei Crîjanovschi l-a învins în semifinale pe Simion Zaiţev, iar în finală, pe un alt locuitor al Rusiei, Artiom Balov, plasîndu-se, respectiv, pe locul al doilea. Dastan Lepaşakov din Kîrgîzstan și Simion Zaiţev din Rusia au primit medalii de bronz.

Totodată, la turneul de biliard, la categoria femei, Diana Mironova a cîștigat turneul de biliard la categoria femei din acest an, ea devenind a opta oară în cariera sa campioana mondială. În finala competiției sportive, ea a jucat împotriva ucrainencei Anastasia Covalciuc, care a obţinut argintul. Două locuri trei au fost împărţite de rusoaica Daria Mihailova și belorusa Alexandra Ghizels.

Premiile binemeritate le-au fost înmînate cîștigătorilor și premianţilor de către Dmitri Gramotin, directorul Departamentului de Cultură Fizică, Sport și Educație Suplimentară din regiunea Tiumen și de către Iacob Firsov, primul vicepreședinte al Federației Sportive de Biliard din Rusia.

Turneul de prestigiu la disciplina "Piramida Liberă" a adunat 93 de sportivi din 16 țări: Ucraina, Letonia, Moldova, Serbia, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Lituania, Kîrgîzstan, Polonia, Spania, Armenia, Turkmenistan, Tadjikistan, Belarus și Rusia.

Cuvinte cheie:

biliard , Campionat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Palanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
956 locuitori

Palanca este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor. Satul Palanca se află la o distanţă de 24 km de oraşul Călăraşi şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 956 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Palanca datează din anul 1817.

Citeşte mai departe