Arată noutățile începînd cu...

eye 5605 Vizualizări

Rezultate extraordinare pentru luptătorii „Voievod” la Campionatul Mondial din Italia (Video)


Sportivi Federației de Luptă Națională „Voievod" au revenit în această săptămînă acasă din Italia, unde au participat la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Unificate 2018, notează Noi.md.

Republica Moldova a fost reprezentantă la competiție doar de luptătorii „Voievod", care au cucerit nouă medalii, dintre care șase de aur, două de argint și una de bronz. Lotul Federației a fost reprezentat de șapte sportivi în frunte cu antrenorul și vicepreședintele federației, Oleg Sclifos. Potrivit lui, în spatele acestor rezultate inegalabile stau opt ani de antrenamente, zeci de campionate naționale și internaționale.

„Al patrulea an am participa la campionat. Putem spune cu mîndrie că anul acesta este unul fără precedent pentru selecționata noastră. Am reușit să aducem în Republicii Moldova șase medalii de aur. Este o mîndrie pentru noi. Sportivii au căpătat o experiență deosebită la acest campionat. Prin performanța noastră am reușit să creăm o imagine deosebită țării noastre peste hotare", a subliniat Oleg Sclifos.

Printre cîștigăorii competiției se numără Denis Crețu, Denis Țapu, Vasile Zbîrnea, Ian Bîrnat, Serghei Chiriac, Nicolae Deleu, Dumitru Ostrovan.

„Le mulțumesc tuturor sportivilor pentru curaj, pentru acel timp care îl dedică sportului. Cred că acești tineri pe viitor vor rămîne în Moldova și vor lucra care în organele de forță, care vor fi businessmeni buni, politicieni buni", a relatat președintele Federației, Nicolae Pascaru.

Nicolae Deleu, unul dintre sportivii care au adus aurul pentru Moldova la competiția din Italia, a mărturisit că pentru a ajunge la o asemenea performanță trebuie să muncești mult.

„Sînt fericit deoarece am adus un loc de frunte pentru R.Moldova. Sînt fericit pentru că părinții se mîndresc cu mine și aduc sincere mulțumiri antrenorului meu, care ne-a susținut cînd am avut nevoie. Pentru asemenea rezultate trebuie să fie muncă zi de zi", a relatat Deleu.

Campionatul Mondial de Arte Marțiale Unificate s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, în orașul Carrara, Italia. La competiție au participat peste 6000 de sportivi din peste 100 de țări, care s-au luptat la patru probe: K1, K1-light, UFR Kickbox rules, MMA UFC rules.

Cuvinte cheie:

Voievod , Campionat , Italia

Localităţile Moldovei şi diasporei

Otaci

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Citeşte mai departe