Arată noutățile începînd cu...

eye 7716 Vizualizări

Moldova a învins Slovenia la Olimpiada Mondială de șah


Marii maeștri Viorel Iordăchescu și Dmitrii Svetușkin și maestrul Nichita Morozov au obținut victorie, iar marele maestru Viorel Bologan a remizat.

După zece runde, selecționata masculină ocupă locul 17 din 185 de echipe, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 13. Astăzi, în ultima rundă, Moldova va întîlni Uzbekistan.

Lotul feminin a obținut, de asemenea, șase victorii pînă acum. În runda a zecea șahistele din Moldova au dispus de selecționata Filipinelor, cu 2,5 la 1,5. Maestrele Diana Baciu și Paula-Alexandra Gîtu au cîștigat, iar marea maestră Svetlana Petrenco a jucat remiză. Selecționata feminină ocupă poziția a 31-a în clasament.

Cuvinte cheie:

Slovenia , șah , olimpiada

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vărăncău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Citeşte mai departe