21 august 2018, 12:30 Sport views 11756
A decedat un celebru fotbalist
21 august 2018, 12:30 Sport views 11756

A decedat un celebru fotbalist

Veste tristă din Nordul Moldovei. La nici 40 de ani, a plecat în lumea celor drepți fostul fotbalist Iurie Romaniuc.

A jucat la mai multe echipe din Moldova, dar consacrarea a obținut-o la finala Cupei Moldovei din 1999. Atunci cînd golul său de aur a adus primul trofeu din istorie pentru Sheriff Tiraspol.

Iurie s-a născut în s. Hlinaia, Edineț, unde a început să joace fotbal. Ulterior a plecat la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, clasa antrenorului Boris Boguș. După juniorat a jucat la ULIM-Tebas, de unde a ajuns la Sheriff Tiraspol.

Cu tiraspolenii a cîștigat Cupa Moldovei în 1999, fiind eroul meciului cîștigat de Sheriff în fața celor de la Constructorul Chișinău. A mai jucat la Iskra Stali, Rapid Ghidighici, Găgăuzia Comrat. A urmat o scurtă perioadă de Joc în Uzbekistan, la Dinamo Samarkand, apoi a revenit în țară unde a jucat la Veris Drăgănești și FC Costuleni.

De asemenea, Iurie Romaniuc a fost unul dintre cei mai buni jucători de futzal din Moldova. A jucat în România la Deva, iar apoi mai multe sezoane în Moldova, la Camelot și Tornado Chișinău.

În ultimii ani a revenit la baștină, unde pînă anul trecut juca la FC Edineț. Tot acolo a antrenat echipele de juniori ale clubului și s-a implicat activ în mișcarea sportivă din oraș și din raion.

A fost un exemplu și model pentru mai mulți jucători din Edineț care s-au consacrat în fotbalul moldovenesc: Alexandru Grosu, Iurie Lambarschi sau Arcadie Rusu.

Iurie Romaniuc urma să împlinească în noiembrie 40 de ani. A fost căsătorit și creștea o fetiță. Din păcate, o boală nemiloasă l-a luat prea devreme. În aceste clipe este petrecut pe ultimul drum. Autoritățile din Edineț au declarat zi de doliu în oraș, iar ceremonia funerară se desfășoară pe stadionul din Edineț.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

fotbal , sport , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.