06 august 2018, 17:10 Sport views 9351
Trei medalii pentru sportivii moldoveni la Europenele de lupte libere U-20
06 august 2018, 17:10 Sport views 9351

Trei medalii pentru sportivii moldoveni la Europenele de lupte libere U-20

Lotul naţional de lupte libere Under-20 va reveni în seara zilei cu trei medalii cucerite la Campionatul European, care s-a încheiat la Roma (Italia).

Nicolai Grahmez (65 kg) și Andrian Grosul (79 kg) au obţinut medaliile de argint, iar Petru Caraseni (74 kg) s-a învrednicit de distincţia de bronz. Pe locurile cinci în categoriile lor de greutate s-au clasat coechipierii Leonid Colesnic (61 kg), Ivan Nedealcov (86 kg), Gheorghe Erhan (94 kg) şi Samhan Jabrailov (125 kg). Toţi au cedat ieri seara în partidele pentru medaliile de bronz. „Toţi au fost învinşi, cu regret, ieri, în duelurile pentru distincţii. Au suferit înfrîngeri şi Nicolai Grahmez, Andrian Grosul în meciurile finale. Oricum, este un succes, care sper va fi apreciat respectiv de federaţia de profil", a declarat pentru agenţie de la Roma antrenorul Ion Vremere.

Anterior, Anastasia Nichita (59 kg) a devenit campioană europeană. Potrivit antrenorului ei, Tudor Cîrlan, ea ar putea să obţine şi un bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia, 2020). "Totul este posibil dacă vom avea susţinerea necesară", a spus tehnicianul.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, posesor al Cupei Mondiale în componența selecționatei sovietice, deținător al Cupei Campionilor Europeni cu echipa ȚSKA Moscova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

lupte libere , Campionat , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.