29 iunie 2018, 12:48 Sport views 12425
Campionatul mondial, 28 iunie. Ziua criteriului al 4-lea de departajare
29 iunie 2018, 12:48 Sport views 12425

Campionatul mondial, 28 iunie. Ziua criteriului al 4-lea de departajare

Meciurile ultimei zile a fazei grupelor, Senegal - Columbia 0-1, Japonia - Polonia 0-1, Anglia - Belgia 0-1 și Panama - Tunisia 1-2, au desemnat ultimele patru participante la optimile de finală - cu largul concurs al calculelor hărtiei care au luat prim-planul.

Au fost două momente, în prima treime a partidei Senegal — Columbia, care, credem noi, au avur un efect întărziat, dar substanțial, asupra rezultatului final. Anume, penaltiul acodat și apoi refuzat africanilor, apoi înlociurea lui James Rodriguez, mișcare care, în mod surprinzător, a făcut jocul sud-americanilor mai legat. În rest — multă luptă și consacrare, puține faze în confruntarea unor echipe cu valoare comparabilă, una dintre care, la acest scor alb (coroborat cu 0-0 și în partida jucată concomitent), mergea în optimi, cealaltă — acasă.

Dar în debutul reprizei secunde a venit știrea de la Samara, unde au înscris polonezii. Paradoxal, dar acest fapt a fost un imbold pentru Columbia care trebuiau să obțină calificarea, și nu pentru Senegal care urma să nu o piardă. Tocmai asta au făcut "Leii de la Teranga", au luat gol. Ofensiva totală lansată de ei ultimele minute a fost prea întârziată.

Polonia, întâlnind Japonia, a înregistrat o sumedenie de porformanțe. A înscris al doilea gol la acest trurneu, a repurtat prima sa victorie, a surclasat lidera grupei, a schimbat din rădăcină situația în vărful clasamentului. Dar, în pofida tuturor acestor isprăvi, a rămas codașa cvartetului în care era considerată una dintre favorite la calificare.

Jocul bizar al rezultatelor a făcut ca Japonia și Senegal, ocupantele primelor 2 poziții înainte de etapa a treia, să se pomenească sub Columbia, cu căte 4 puncte și coincidență a tuturor celorlalți indici din linia de clasament. A intrat în vigoare al 4-lea criteriu de departajare, factorul Fair play. Niponii în jocurile din faza grupelor au fost penalizați mai puțin, și politețea le-a adus calificarea.

Anglia și Belgia au pornit disputa pentru șefia Grupei G cu simetrie perfectă la punctaj, golaveraj, număr de mingi trimise în plasă. Dar la numărul de cartonașe incasate, moment care, în acest caz, a fost luat în considerare din start, însularii erau într-o situație avantajată. Le-ar fi fost suficientă o remiză, fără penalizari, firește, ca să nu-i egaleze la acest capitol pe adversari (în aceste condiții șefa grupei ar fi fost decisă prin tragere la sorți!). Toate bune, dar "Diavolii roșii" au simțit nevoia și au avut puterea de a radia sofisticata ierarhie a depatajării printr-o victorie reală.

Astfel, Belgia va întîlnit în optimi Japonia, un adversar abordabil și previzibil, iar Anglia — o Columbia care joacă fără liderul său mai bine decât cu el.

Despre Panama — Tunisia ce ar fi de spus? Au decis cine este "cel mai puțin tare în parcare" și, în acest război al micilor orgolii, nord-africanii ne-au contrazis pronosticul în care, pe ghicite, i-am creditat cu șansa a doua.

Mare ghinion, după ce previziunile pentru celelalte partide au fost perfect valabile.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

fotbal , CM-2018 , rezultate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
1185 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Localitatea Temeleuţi este situată la distanța de 28 km de orașul Florești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1185 de oameni. Satul Temeleuți este menționat documentar în anul 1651.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.