Arată noutățile începînd cu...

eye 7114 Vizualizări

Petru Cataraga a devenit vicecampion european la para-taekwondo (Foto)


Pe 10 iunie 2018, în orașul Plovdiv, Bulgaria, în cadrul Jocurilor Deschise la Taekwondo s-a desfășurat Campionatul European la Para-taekwondo.

Reprezentantul Republicii Moldova Petru Cataraga s-a învrednicit de medalia de argint în categoria K42, - 62 kg. Sportivul a cîștigat prima lupta contra lui Ridouane Boushabi din Morocco, cu scorul 15-12. În finala Campionatului, Petru Cataraga s-a întîlnit cu sportivul rus Evgeni Alifirenko.

La începutul lunii iunie Petru Cataraga ocupa locul 6 în clasamentul mondial.

În anul 2017, el a cucerit medalia de bronz a Campionatului European și medalia de argint a Jocurilor Mondiale IWAS. La Campionatul Mondial din Londra sportivul a ocupat locul 5. Anul trecut, sportivul a fost numit cel mai bun sportiv paralimpic din Republica Moldova.

Cuvinte cheie:

taekwondo , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vertiujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Citeşte mai departe