Arată noutățile începînd cu...

eye 4235 Vizualizări

O nouă formulă pentru clasamentul FIFA se va aplica după turneul final


O nouă formulă de calcul pentru clasamentul FIFA va intra în vigoare după Cupa Mondială 2018, a declarat duminică preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a adăugat că speră nu fie critici prea aspre pe acest subiect.

"Am decis să modificăm puţin calculul clasamentului FIFA, stabilit lunar, pentru a acorda mai multă pondere meciurilor oficiale", a afirmat Infantino după o reuniune a Consiliului FIFA.

Comunicatul de presă emis de FIFA afirmă că trebuie "evitată potenţiala manipulare a clasamentului şi să se ofere fiecărei echipe oportunităţi egale de a urca în clasament" şi menţionează că noua formulă a fost stabilită de ''un grup de specialişti în sport şi statisticieni", fiind bazată pe metoda de calcul Elo.

Formula va fi inaugurată odată cu primul clasament oficial de după Cupa Mondială, precizează FIFA. Pentru moment, Germania domină acest clasament, urmată de Brazilia şi Belgia.

Cuvinte cheie:

fotbal , FIFA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andriașevca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Citeşte mai departe