Arată noutățile începînd cu...

eye 4660 Vizualizări

O nouă formulă pentru clasamentul FIFA se va aplica după turneul final


O nouă formulă de calcul pentru clasamentul FIFA va intra în vigoare după Cupa Mondială 2018, a declarat duminică preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a adăugat că speră nu fie critici prea aspre pe acest subiect.

"Am decis să modificăm puţin calculul clasamentului FIFA, stabilit lunar, pentru a acorda mai multă pondere meciurilor oficiale", a afirmat Infantino după o reuniune a Consiliului FIFA.

Comunicatul de presă emis de FIFA afirmă că trebuie "evitată potenţiala manipulare a clasamentului şi să se ofere fiecărei echipe oportunităţi egale de a urca în clasament" şi menţionează că noua formulă a fost stabilită de ''un grup de specialişti în sport şi statisticieni", fiind bazată pe metoda de calcul Elo.

Formula va fi inaugurată odată cu primul clasament oficial de după Cupa Mondială, precizează FIFA. Pentru moment, Germania domină acest clasament, urmată de Brazilia şi Belgia.

Cuvinte cheie:

fotbal , FIFA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul lui Isac

Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Citeşte mai departe