Arată noutățile începînd cu...

eye 4816 Vizualizări

O nouă formulă pentru clasamentul FIFA se va aplica după turneul final


O nouă formulă de calcul pentru clasamentul FIFA va intra în vigoare după Cupa Mondială 2018, a declarat duminică preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a adăugat că speră nu fie critici prea aspre pe acest subiect.

"Am decis să modificăm puţin calculul clasamentului FIFA, stabilit lunar, pentru a acorda mai multă pondere meciurilor oficiale", a afirmat Infantino după o reuniune a Consiliului FIFA.

Comunicatul de presă emis de FIFA afirmă că trebuie "evitată potenţiala manipulare a clasamentului şi să se ofere fiecărei echipe oportunităţi egale de a urca în clasament" şi menţionează că noua formulă a fost stabilită de ''un grup de specialişti în sport şi statisticieni", fiind bazată pe metoda de calcul Elo.

Formula va fi inaugurată odată cu primul clasament oficial de după Cupa Mondială, precizează FIFA. Pentru moment, Germania domină acest clasament, urmată de Brazilia şi Belgia.

Cuvinte cheie:

fotbal , FIFA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cubolta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Citeşte mai departe