Arată noutățile începînd cu...

eye 4518 Vizualizări

O nouă formulă pentru clasamentul FIFA se va aplica după turneul final


O nouă formulă de calcul pentru clasamentul FIFA va intra în vigoare după Cupa Mondială 2018, a declarat duminică preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a adăugat că speră nu fie critici prea aspre pe acest subiect.

"Am decis să modificăm puţin calculul clasamentului FIFA, stabilit lunar, pentru a acorda mai multă pondere meciurilor oficiale", a afirmat Infantino după o reuniune a Consiliului FIFA.

Comunicatul de presă emis de FIFA afirmă că trebuie "evitată potenţiala manipulare a clasamentului şi să se ofere fiecărei echipe oportunităţi egale de a urca în clasament" şi menţionează că noua formulă a fost stabilită de ''un grup de specialişti în sport şi statisticieni", fiind bazată pe metoda de calcul Elo.

Formula va fi inaugurată odată cu primul clasament oficial de după Cupa Mondială, precizează FIFA. Pentru moment, Germania domină acest clasament, urmată de Brazilia şi Belgia.

Cuvinte cheie:

fotbal , FIFA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Suhuluceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1358 locuitori

Suhuluceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Satul are o suprafaţă de circa 1.41 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.58 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghermăneşti și Suhuluceni. Localitatea se află la distanţa de 36 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Suhuluceni a fost menționat documentar în anul 1783.

Citeşte mai departe