Arată noutățile începînd cu...

eye 6294 Vizualizări

Atleţii moldoveni s-au întors cu 6 medalii de la turneul din Bulgaria


Nina Capațina și Oleg Grigorița au devenit cîștigători ai turneului internațional de atletism printre juniori, care a avut loc în Bulgaria.

Nina a înregistrat rezultatul 17,79 metri la aruncarea greutății, în timp ce Oleg a obținut rezultatul 185 cm la sărituri în înălțime.

Medalii de argint au cîştigat Carolina Vasilachi la aruncarea suliţei (42,55m), Adrian Iordan la 400m (50 sec 85), Nicolae Popa la 1500m (4 min 8 sec 86) şi Vadim Luţa la aruncarea greutăţii (15,11m).

La competiţii au luat parte tineri sportivi din Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ungaria.

Atleţii au obţinut experienţă competiţională şi au mai parcurs o etapă în selecţia către Campionatul Europei pentru juniori (Gyor) din această vară şi Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires.

Cuvinte cheie:

sport , turneu , Bulgaria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căinari

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Citeşte mai departe