Ultimele ştiri -
Arată noutățile începînd cu...

eye 5843 Vizualizări

Atleţii moldoveni s-au întors cu 6 medalii de la turneul din Bulgaria


Nina Capațina și Oleg Grigorița au devenit cîștigători ai turneului internațional de atletism printre juniori, care a avut loc în Bulgaria.

Nina a înregistrat rezultatul 17,79 metri la aruncarea greutății, în timp ce Oleg a obținut rezultatul 185 cm la sărituri în înălțime.

Medalii de argint au cîştigat Carolina Vasilachi la aruncarea suliţei (42,55m), Adrian Iordan la 400m (50 sec 85), Nicolae Popa la 1500m (4 min 8 sec 86) şi Vadim Luţa la aruncarea greutăţii (15,11m).

La competiţii au luat parte tineri sportivi din Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ungaria.

Atleţii au obţinut experienţă competiţională şi au mai parcurs o etapă în selecţia către Campionatul Europei pentru juniori (Gyor) din această vară şi Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires.

Cuvinte cheie:

sport , turneu , Bulgaria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mărcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Citeşte mai departe