08 mai 2018, 14:40 Sport views 11695
Al 4-lea eveniment sportiv din Anul Ștefan cel Mare, desfășurat la Bălți (Foto, Video)
08 mai 2018, 14:40 Sport views 11695

Al 4-lea eveniment sportiv din Anul Ștefan cel Mare, desfășurat la Bălți (Foto, Video)

Duminică, 6 mai, în mun. Bălți s-a desfășurat Turneul Republican de Luptă Naţională „VOIEVOD", consacrat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Acesta a fost un eveniment exclusiv oferit în premieră pentru oaspeţii şi locuitorii din Bălți.

La turneu au participat circa 150 de voievozi din 8 raioane ale ţării.

Primii în concurs au întrat copiii, fiind urmaţi de juniorii şi seniori, care le-au oferit un adevărat spectacol pentru spectatori, demonstrînd tehnici de lupte excelente.

La finalul concursului de la Bălți, cei mai buni sportivi au fost premiați cu medalii, diplome şi trofee, înmînate de oaspeţii de onoare – deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Alexandr Nesterovschi și candidatul la funcţia de primar al mun. Bălți Alexandr Usatîi.

Conform bilanțului, locul 1 l-au ocupat voievozii din Orhei și Criuleni, ei acumulînd cîte 115 puncte. Locul 2 le-a revenit voievozilor din Soroca, care au acumulat 95 de puncte, iar locul 3 – voievozii din Rîbnița, cu 60 de puncte.

Preşedintele Federaţiei de Luptă Naţională „VOIEVOD", Nicolae Pascaru, şi administrația locală au apreciat desfăşurarea Turneului Republican drept unul de succes.

Competiția face parte din suita de evenimente consacrate Anului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt și are drept scop promovarea unui mod de viață sănătos în rîndul tinerei generații.

De menționat că anterior astfel de competiții s-au desfășurat la Criuleni, Căușeni și Chișinău.

Următoarea competiţie urmează să fie desfășurată la Orhei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , turneu , Balti , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.