25 ianuarie 2018, 17:15 Sport views 22534
Fotbalistul de 18 ani din Moldova a ajuns în Italia pentru 1,5 milioane de euro
25 ianuarie 2018, 17:15 Sport views 22534

Fotbalistul de 18 ani din Moldova a ajuns în Italia pentru 1,5 milioane de euro

Vitalie Damașcan, atacantul echipei Sheriff Tiraspol a semnat un contract pe o perioadă de 3 ani și jumătate cu clubul italian AC Torino, care evoluează în Serie A. Suma tranzacției este de 1,5 milioane de euro. Damașcan, pe 24 ianuarie 2018, va împlini 19 ani. Acesta este discipol al școlii de fotbal Zimbru din Chișinău și va ajunge în Italia la vară, după ce va obține cetățenia României.

Vitalie Damașcan și-a început cariera de fotbalist profesionist în noiembrie 2015, cînd a debutat pentru Zimbru Chișinău în Divizia Națională, într-un meci cu Milsami Orhei. În 2017, Damașcan s-a transferat la Sheriff Tiraspol, iar primul său gol pentru tiraspoleni l-a înscris chiar împotriva fostei sale echipe, Zimbru, într-un meci cîștigat de Sheriff cu scorul de 1-0. Vitalie Damașcan a fost golgheterul ultimelor două ediții de campionat și este considerat unul dintre cei mai talentanți fotbaliști pe care i-a produs fotbalul moldovenesc.

În septembrie 2016, Vitalie Damașcan a fost convocat pentru prima dată la echipa națională a Moldovei pentru duelurile cu Serbia și Irlanda din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal. În sezonul 2017-2018, Damașcan a înscris 18 goluri în 23 de partide jucate pentru Sheriff Tiraspol, ajutând echipa din stânga Nistrului să cîștige titlul de campioană a R. Moldova. În 6 meciuri pentru echipa națională de tineret, Damașcan a marcat de două ori.

Vitalie Damașcan a semnat cu AC Torino un contract valabil 3 ani și jumătate. Suma transferului este de 1,5 milioane de euro, bani care vor intra în conturile campioanei R. Moldova. Acesta va evolua la Sheriff până vara viitoare, perioadă în care va obține cetățenia României, țară membră a Uniunii Europene.

Vitalie Damașcan este al doilea fotbalist moldovean care va evolua în Serie A, considerat unul din cele mai puternice campionate din lume. Din 2014, în Italia joacă Artur Ioniță. Inițial, acesta a evoluat pentru Hellas Verona, iar după ce echipa a retrogradat, Ioniță a semnat în iulie 2016 cu Cagliari, echipă unde joacă în prezent.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

fotbal , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.