21 decembrie 2017, 16:35 Sport views 5666
La Chișinău a avut loc Campionatul Internaţional de gimnastică estetică în grup
21 decembrie 2017, 16:35 Sport views 5666

La Chișinău a avut loc Campionatul Internaţional de gimnastică estetică în grup

Aproape 200 de fete şi-au demonstrat talentul în cadrul Campionatului Internaţional de gimnastică estetică în grup, organizat la Chişinău.

Cele mai bune la categoria de vîrstă 6-8 ani au fost fetele din echipa Gloria Kids, care în octombrie au obţinut două medalii la Campionatul European din Bulgaria. Gimnastele au avut la dispoziţie două minute ca să-şi prezinte programul bine executat.

"Mi-a plăcut, tare bine. -Ce ai făcut? - Am făcut şpagat, roata, podeţul răsturnarea", mi-a spus Taisia Pertov, participantă.

Chiar dacă sunt mici, gimnastele au aspiraţii mari.

"Mie îmi place gimnastica foarte mult pentru că pot să fac foarte multe exerciţii. Îmi place să fac şpagatul,podişorul. Eu cînd o să fiu mare vreau să devin o campioană "

Primul loc la categoria de vârstă de 12-14 ani a obţinut echipa Gloria Style, cele care în 2018 vor reprezenta ţara noastră la Campionatul European din Estonia.

"Dorim mai mult dar sîntem mulţumite de toate succesele noastre, sîntem o grupă ne iubim una pe alta, ne susţinem mereu. Dorim anul viitor ceva mai mult, mai mare. -Dar ce vreţi?- Campionatul European sau Mondial deja depinde de noi cum o să lucrăm", a zis Daniela Gherciu, participantă.

"Ne antrenăm în fiecare zi aproape, ne antrenăm cîte patru ore şi suntem mulţumite de rezultatele noastre", a declarat Lidia Dormenco, participantă.

Părinţii spun că acest gen de sport este costisitor, dar fac orice pentru a susţine talentul fetelor.

"Necesită timp, atenţie, cheltuieli evident dar se merită, e un sport foarte frumos, foarte plăcut, pentru sănătate şi ţinuta, frumuseţea copiilor", a declarat un părinte.

"Fetiţa a trecut la nivelul profesionist şi necesită mai mult antrenament, mai mult timp, dar asta o facem din plăcere, cel mai mult îi place fetiţei. Deja într-un an au fost patru plecări peste hotare", a spus un părinte.

Juriul a fost format din opt profesionişti din Moldova, România şi Rusia.

"Pe artistică se notează formaţiile, dacă este schimb, nu doar să se mute dintr-o parte în alta şi aceleaşi persoane în faţă. Sincronul foarte important. Iar pe execuţie vîrfuleţe. Mişcări naturale, fluente, un element la altul", a declarat Denisa Eustasiuc, arbitru din România.

"Toţi cîştigătorii au dreptul să participe anul viitor la campionate internaţionale: cel european sau cel mondial. Acestă competiţie a fost foarte importantă pentru Republica Moldova", a menționat Oxana Mahalciuc, preşedintele Federației de Gimnastică Estetică, Moldova.

În acest an, la Campionatul Internaţional au participat 33 de echipe din Moldova şi România.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , sport , Campionat , gimnastica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.