08 decembrie 2017, 16:45 Sport views 5842
Moldovenii au cucerit două medalii la Europenele de Taekwondo (Foto)
08 decembrie 2017, 16:45 Sport views 5842

Moldovenii au cucerit două medalii la Europenele de Taekwondo (Foto)

Prima zi a Campionatului European de Taekwondo (categorii de greutăți olimpice) s-a încheiat cu mari succese ale sportivilor Moldoveni. Turneul continental a început pe 7 decembrie curent în orașul Sofia (Bulgaria) și se va încheia în data de 9 decembrie.

Serghei Uscov, un sportiv din orașul Tiraspol, cu vîrsta de doar 18 ani, a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de 58 kg. În prima rundă a turneului, atletul nostru a învins pe unul dintre cei mai puternici sportivi din Rusia, Stanislav Denisov (numărul 18 în ratingul mondial), cu scorul 14-9. În runda a doua, Serghei l-a învins pe belarusul Illia Kokshyntsau, iar sferturile de finală a dat piept cu coechipierul său Vadim Dimitrov.

La rândul său, Vadim Dimitrov a startat în Campionatul European cu o victorie în fața italianului Vito dell Aquila, scor 2-0. În următoarea rundă, Vadim l-a învins pe reprezentantul Ucrainei Igor Poyedynok, cu 7-4. Lupta dintre Uscov și Dimitrov s-a încheiat cu înfrîngerea acestuia din urmă: 6-16. În faza semifinalelor, Serghei Uscov a cedat în fața viitorului campion Mihail Artamonov din Rusia (numărul 7 în ratingul mondial).

De asemenea, încă doi sportivi moldoveni au participat la aceste competiții. Stepan Dimitrov (58 kg), a pierdut lupta contra rusului Vladimir Grițenko, scor 0-2, iar Tatiana Țâmbalari a fost invinsă de reprezentanta Irlandei, Shauna Bannon.

În paralel cu turneul pe categorii de greutate olimpice a fost organizat și Campionatul European de Para-Taekwondo. La aceste întreceri, reprezentantul Moldovei Petru Cataraga a avut o prestație de zile mari, cucerind medalia de bronz. Cu doar cîteva zile în urmă, pe 4 decembrie curent, el s-a învrednicit de medalia de argint la Jocurile Mondiale IWAS.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medalie , sport , taekwondo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.