25 octombrie 2016, 17:25 Sport views 5952
Boxerii și antrenorii, în așteptarea Campionatului Moldovei (Video)
25 octombrie 2016, 17:25 Sport views 5952

Boxerii și antrenorii, în așteptarea Campionatului Moldovei (Video)

Antrenorii și sportivii promit o luptă crîncenă la ediția a 69-a a Campionatului Moldovei de Box, care se va desfășura în perioada 26-29 octombrie la Chișinău.

Unii sportivi consideră că este o mare onoare să iasă în ring alături de colegii mai experimentați din națională, alții speră să se revanșeze în confruntările cu boxerii deja consacrați. Reporterul NOI.md a urmărit care este atmosfera în rîndul antrenorilor și sportivilor în ajunul ediției a 69-a a Campionatului Moldovei de Box.

Stafful tehnic al naționalei Moldovei este convins că boxerii sînt pregătiți bine de Campionat și speră la un arbitraj adecvat, a relatat antrenorul principal al lotului național de box, Petru Caduc. „Începe un nou ciclu olimpic. În cadrul acestui campionat vor fi selectați cei mai puternici boxeri pentru participarea la campionatele europene și mondiale de la anul viitor. Sînt convins că toți antrenorii au pregătit sportivii la un nivel înalt. Mizăm pe un arbitraj corect, care le va permite sportivilor să-și demonstreze adevăratul nivel al măiestriei", a menționat Petru Caduc pentru NOI.md.

Antrenorul principal al naționalei Moldovei consideră că în timpul turneului pot interveni orice momente neașteptate. „Este vorba de box, liderii se pot accidenta. Băieții noștri tineri se pot manifesta, or, Campionatul Moldovei este o platformă bună în acest sens. Surprize? Pentru noi și suporteri va fi doar un plus, dacă vom avea parte de surprize. Turneul trebuie să se desfășoare la un nivel înalt. La competiții vor participa circa 70 de boxeri din toată țara. Așteptăm antrenorii și suporterii la Manejul de Atletică Ușoară", a adăugat Petru Caduc.

Antrenorul emerit Gheorghe Bugneac a spus care sînt boxerii cei mai așteptați în ring de către suporteri. „Nu am eliberat niciun boxer puternic de la acest turneu. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să-i vadă în ring pe medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice, campionul european în categoria de pînă la 56 kg Veaceslav Gojan, multiplul medaliat la campionatele europene la categoria de pînă la 52 kg Alexandru Rîșcan, participantul la Jocurile Olimpice la categoria de pînă la 69 kg Vasile Belous, dar și pe maeștrii în sport Dumitru Galagoț, Veaceslav Plotnic, Petru Ceban, Dorin Bucșa și mulți alții", a relatat Gheorghe Bugneac.

Și sportivii sînt în așteptarea campionatului. Astfel, campionul Moldovei Veaceslav Plotnic intenționează să se revanșeze în fața renumitului Veaceslav Gojan. „În categoria mea de greutate Veaceslav este favorit indiscutabil, însă în acest an sper să-l înving. La campionatul precedent i-am cedat la puncte. El este un bun prieten, însă în ring sîntem adversari. Acum mă pregătesc intens pentru revanșă", a menționat Plotnic în timpul antrenamentului.

La antrenamentele tinerilor sportivi a venit și medaliatul cu bronz al Jocurilor Olimpice din anul 1988 din Seul, maestrul în sport de clasă internațională Timofei Screabin. „La Campionat vor evolua atît boxeri cu renume, cît și sportivi tineri. Mă adresez suporterilor care nu pot rata un asemenea eveniment. În perioada 26-29 octombrie neapărat trebuie să vină la Manej, mai ales că intrarea va fi liberă", a spus renumitul boxer.

Secretarul general al Federației de Box din Moldova, Nicolai Savcov, a specificat că turneul este susținut la nivel de minister. „Stimați suporteri! Ministerul Tineretului și Sportului și Federația de Box vă invită la ediția a 69-a Campionatului Moldovei. La turneu vor participa cei mai puternici boxeri din țară, medaliați ai Jocurilor Olimpice, cupelor și campionatelor mondiale, campioni europeni. Veniți, va fi interesant", a promis Nicolai Savcov.

Ediția a 69-a a Campionatului Moldovei de Box va avea loc la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău (str. Andrei Doga, 26) în perioada 26-29 octombrie. Turneul se va desfășura în 10 categorii de greutate. Cei mai buni boxeri vor reprezenta Republica Moldova la europenele și mondialele din anul 2017.

Campionatul va demara pe 26 octombrie, la ora 17.00. În această zi vor avea loc meciurile preliminare. Sferturile de finală sînt programate pentru 27 octombrie cu începere de la ora 15.00. Pe 28 octombrie vor avea loc confruntările din semifinale, iar meciurile decisive sînt programate pentru 29 octombrie de la ora 12.00.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sport , antrenor , Campionat , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.