Arată noutățile începînd cu...

eye 2620 Vizualizări

Aaron Coock a cedat în primul meci la Olimpiadă


Britanicul naturalizat Aaron Coock (80 kg) a suferit astăzi înfrîngere în primul meci disputat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), în cadrul turneului de taekwondo, relatează MOLDPRES.

Aaron Coock a fost învins cu scorul 14-2 de Wei-Ting Liu din Taipei. În cazul în care rivalul său se va califica în finală, Aaron Coock va obține dreptul să lupte în recalificări pentru o medalie de bronz. O va obține doar dacă va repurta victorii în toate meciurile programate.

Aaron Coock (25 de an) este considerat una dintre speranțele principale la obținerea unei medalii pentru delegația moldovenească.

El a fost naturalizat în 2014. Anterior a fost multiplu campion european și are în palmares un titlul de campion mondial pentru Anglia. Anul curent a cucerit la Celeabinsk (Rusia) medalia de bronz.

Lotul moldovean este alcătuit de 23 de sportivi, dintre care trei sînt naturalizați. Astăzi doi dintre ei, canoiștii Serghei și Oleg Tarnovschi, au fost suspendați de la Olimpiadă pentru dopaj.

Cuvinte cheie:

taekwondo , Jocurile Olimpice , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cotiujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Citeşte mai departe