17 februarie 2016, 17:13 Sport views 5887
Arcașul Dan Olaru a stabilit un nou record național
17 februarie 2016, 17:13 Sport views 5887

Arcașul Dan Olaru a stabilit un nou record național

Arcașul Dan Olaru (19 ani) a stabilit un nou record național la campionatul Moldovei, au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil.

El a acumulat 580 de puncte din 600 posibile, depășind cu un punct vechea performanță care îi aparținea. Aceasta a fost înregistrată în anul 2012.

Recordmanul este student la Facultatea de drept de la Universitatea de Stat din Moldova. El este primul arcaș moldovean care a participat la Jocurile Olimpice. Evenimentul s-a produs la Olimpiada de la Londra (2012), unde s-a clasat pe locul nouă. "Îmi doresc enorm să mă calific și la Jocurile Olimpice din anul curent de la Rio de Janeiro (5-21 august, Brazilia)", a declarat pentru agenție performerul. Biletele de acreditare vor fi puse în joc la Campionatul European.

Titlul de campioană la individual feminin i-a revenit Alexandrei Mîrca, care a acumulat 567 puncte. Recordul național este egal cu 594 de puncte, fiind stabilit cu circa trei decenii în urmă de Natalia Valeeva, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona. Ea reprezintă în prezent culorile sportive ale Italiei pe arena internațională.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , record

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
86 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Băiuș raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.