28 iulie 2015, 14:47 Sport views 8217
Înotătorul Alexei Sancov a obținut aurul la Festivalul Olimpic al Tineretului European
Foto: facebook.com
28 iulie 2015, 14:47 Sport views 8217

Înotătorul Alexei Sancov a obținut aurul la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Înotătorul moldovean Alexei Sancov a intrat astăzi în posesia medaliei de aur (proba 200 de metri stil liber) la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfășoară la Tbilisi (Georgia), relatează MOLDPRES.

Reprezentanții lotului național vor evolua la concursurile de judo, atletism, judo, nataţie şi tenis.

În echipa R. Moldova sînt incluși atleţii Alexandra Emilianov, Silvia Rotari, Alina Andriţchi, Cătălina Cavcaliuc şi Alexei Oleinic, judocanii Ion Mihailov, Constantin Gabun, Vadim Rudii, Nicolae Ceban, Dumitriţa Olevschi şi Ana Rotari. În afară de Alexei Sancov, în concursul de natație vor participa Tatiana Salcuţan, Eugen Paponin şi Vladimir Cozac. În turneul de tenis vor evolua Vasile Donţu, Alexandru Vitcov, Nica-Veronica Jolea şi Vitalia Stamat.

Alexei Sancov a fost portdrapelul delegației moldovenești la inaugurarea FOTE.

Prima ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European a avut loc în 1991, la Bruxelles (Belgia). Echipa Moldovei participă la această competiție polisportivă cu începere din 1993. Reprezentanții ei au cucerit la edițiile precedente 15 medalii (3 de aur, 4 de argint și 8 de bronz). Titlurile de campioane au fost obținute de Irina Erhan (judo), Olga Cristea și Tatiana Cicanci, ambele la atletism. Competiția de la Tbilisi se va încheia la finele acestei săptămîni.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

înot , record , Festival , competiţie , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1428 locuitori

Şendreni este un sat din cadrul comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1428 de oameni. Satul Şendreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.