Arată noutățile începînd cu...

eye 15133 Vizualizări

Ce ascunde partea întunecată a caracterului uman ?


Foto: alineadent.com

Viața de noapte a unei persoane are legătură cu acele caracteristici psihologice care formează comportamentul antisocial, afirmă oamenii de știință. „Păsările de noapte” sînt mai vulnerabile la psihopatii, mai pline de sine și mai dornice să-i manipuleze pe cei din jurul lor, comparativ cu persoanele care preferă un mod de viață diurn.

Doctorul Peter Johnanson, de la Universitatea din Sidney, a publicat rezultele unui studiu, care evidențiază legătura dintre modul de planificare a activităților din fiecare zi și unele trăsături de caracter, relatează utro.ru. La experiment au participat 263 de studenți (74 de bărbați și 189 de femei), a căror vîrstă medie nu a depășit 24 de ani.

Astfel, a reieșit că „păsările de noapte” prezintă mai des așa numita „triadă întunecata”, formată din psihopatie, narcisism și machiavelism. Indiferența față de normele sociale, incapacitatea de a se atașa de cineva și goana după senzații tari, specifice psihopatiei, sînt completate de autoadmirație și de neputința de a înțelege interesele celorlalți, trăsături caracterisice narcisiștilor. Mai trebuie adăugată absența unor norme morale, știința de a minți și de a înșela, precum și plăcerea de a-i manipula pe cei din jur și de a lăsa o primă impresie impecabilă.

„Probabil că viața de noapte constituie o simplă adaptare pentru oamenii cu trăsături de caracter asociale, pentru a minți și a înșela este mai simplu, cînd alții vor să doarmă”, spune Johnason, citat de Daily Mail. El amintește că în natură multe fiare sălbatice acționează cu precădere pe timpul nopții, pentru a-și pîndi mai ușor prada.

Cuvinte cheie:

psihologie , caracter , om

Localităţile Moldovei şi diasporei

Izvoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
152 locuitori

Izvoreni este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Ungheni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 152 de oameni. Satul Izvoreni a fost menționat documentar în anul 1912.

Citeşte mai departe